HomeNOVOSTISVIJET"9 TERORISTA TRČI PREMA MENI, IMAM METAK U CEVI, ČUJEMO SE" Poslala...

“9 TERORISTA TRČI PREMA MENI, IMAM METAK U CEVI, ČUJEMO SE” Poslala poslednju poruku, a onda je HEROJSKI krenula u borbu

Prošle subote, potporučnik Adar Ben Simon, koji je imao samo 20 godina, izgubio je život od militanata Hamasa.

Na dan svoje smrti, potporučnik Adar Ben Simon bio je zapovjednik voda u Izraelu u dobi od 20 godina. U hrabrom činu hrabrosti, uključila se u borbu prsa o prsa s Hamasovim teroristima koji su se infiltrirali u njenu bazu. Incident se dogodio tijekom zatvaranja Zikimovog tečaja za početnike, gdje je Adar bio među službenicima koji su vodili obuku. Adar i njezini kolege brzo su shvatili prisutnost brojnih terorista koji su se infiltrirali u bazu, a njihov glavni prioritet bio je zaštititi neiskusne vojnike pod njihovim zapovjedništvom.

Vojnici su brzo smješteni u skloništa dok su se pripremali suprotstaviti se teroristima koji su se približavali. Adar, neustrašivi borac, ušao je u bitku svom snagom kako bi obranio svoju zemlju, a istovremeno osigurao sigurnost svojih suboraca. Podnijela je najveću žrtvu, dajući život za svoju zemlju. Adar se hrabro borila rame uz rame sa svojim drugovima, a zahvaljujući njihovim naporima, gotovo svi regruti vratili su se kući sigurno. Adarini rođaci odlučni su osigurati da njezino junaštvo bude prepoznato i da bude zapamćena kao istinska izraelska heroina koja je dala sve za zemlju koju je duboko voljela. Adar je oduvijek sanjala da postane borac i živjela je taj san, na kraju davši svoj život za to.

Sestra hrabre djevojke ispričala je što joj je njezin brat povjerio prije njezine smrti. “Ujutro 7. listopada probudila me porukom s pitanjem znam li ima li sirene ili opasnosti u bazi. Njezin odgovor otkrio je duboki osjećaj straha dok je prenosila stvarnost projektila koji fijuče iznad nje i čak udaraju baza”, prisjeća se njezina sestra prije nego što nastavi.

Israel War Room on X: “Staff Sgt. Ofir Tzioni, 21, a commander in the Home Front Command, from Yoqneam Illit. https://t.co/5hnz6vGNcl” / X (twitter.com)

Sestra je drhtala dok se prisjećala mučnog iskustva. Sjetila se kad je prvi put njezin brat priznao da se osjeća prestrašeno i kako je poslala SMS poruku u kojoj je pisalo: “Devet terorista dolazi prema nama. Imam napunjen pištolj. Razgovarat ćemo kasnije.” Unatoč njezinim molbama za zaštitu, njezin brat i sestra ostao je heroj koji se izložio opasnosti kako bi zaštitio druge. U 7:38 sestra je primila posljednju poruku od svog brata i sestre: “Usred smo bitke. Moji vojnici su ozlijeđeni.” Izbezumljeno je tražila znak sigurnosti svog brata i sestre, ali odgovor nije stigao.

Jerusalem Post je izvijestio da se dečko te žene oprostio od nje strastvenim govorom, rekavši da njegovo srce ne može pojmiti razdvojenost i da je posljednjih šest godina koje su proveli zajedno nemoguće opisati. Često joj je govorio da je njegova ljubav prema njoj neizreciva i da je ona za njega svijet, a sada su njegove riječi imale drugačiju težinu. Uvijek je vjerovao da je ona sposobna postići sve što zamisli, a ona mu je stalno dokazivala da je u pravu. Kad je u subotu ujutro primio vijest o incidentu, osjetio je predosjećaj i neumorno su je tražili po bolnicama, ne želeći prihvatiti najgore dok se ne potvrdi.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments