HomeNOVOSTIBIHStewart: Imam informacije da Rusija šalje oružje preko Srbije u RS!

Stewart: Imam informacije da Rusija šalje oružje preko Srbije u RS!

Kada se u selu Ahmići u aprilu 1993. godine desio ma*akr nad bošnjačkim civilima koji je iza sebe ostavio skoro 116 u**jenih stanovnika sela, Stewart je kao zapovjednik mirovne jedinice UN-a prvi ušao u Ahmiće, a snimci i svjedočenja njegovih vojnika koji su izvlačili ugljenisana tijela u**jenih mještana Ahmića, obišli su svijet.

U poslijeratnim godinama Stewart je postao čovjek koji će svjedočiti o ratnim dešavanjima tvrdeći da je u Ahmićima počinjen ge**cid.

Stewart: Dodik ne predstavlja svakoga u BiH, niti predstavlja svakoga u RS-u! Kladim se da većina mladih u RS-u ne želi da se vrati u 90-e! Možda Dodik misli da predstavlja RS, ali je ne predstavlja!

Početkom 90ih Rusija je bila benigna i pasivna, sada se Rusija miješa kroz Srbiju! Imam informacije da Rusija šalje oružje preko Srbije u RS! To sam čuo u Parlamentu, nisam to ja rekao! Molim se Bogu da to nije istina! Međunarodna zajednica mora zaustaviti u**janje ljudi! Uspjeh Dejtona je zaustavljanje rata! Dejtonom nije rješena politika, ali jeste pucnjava! Niko nema koristi od rata! Dodikove izjave su provokativne i te provokativne izjave pobuđuju strah, nerede i direktne sukobe!

Face

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments