HomeNOVOSTIBIHStevandić: Fadil šeta po evropi, Bakirove ratne huškače ne smije niko da...

Stevandić: Fadil šeta po evropi, Bakirove ratne huškače ne smije niko da prijavi

U intervjuu za Srpskainfo Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske i šef Srpskog kluba poslanika u Predstavničkom domu BiH osvruno se na aktuelna politička pitanja u manjem bh. entitetu kao i u Federaciji BiH.

Govoreći o najvećoj krizi u BiH nakon Daytona Stevandić je rekao:

“Ja i Ujedinjena Srpska nismo nepoznanica, zna se na kojoj smo strani i kome smetamo, a jasno je da je sve otkriveno i providno. FBIH ne funkcioniše i ima nevjerovatne afere, od diploma, lopovluka, političkog raspada, divljanja parainstitucija, do ratne kampanje, ali na to niko ne obraća pažnju, niti ko kritikuje, već se sve adresira na Republiku Srpsku koja funkcioniše i njoj se preti sankcijama, a političari se vjerovatno opet tajno ucjenjuju da bi sutra bili poslušniji kada neminovno počnu pregovori. Jer, ako ne počnu pregovori, počeće sukobi. Šta god počne nama treba jedinstven stav koji još uvijek tražimo.”

Na pitanje o članu njegove stranke Bransilavu Zeljkoviću koji je u pritvoru i optužen je zbog malverzacija prilikom javnih nabavki tokom pandemije Stevandić upire prstom u FBiH:

“Već dva puta kada ističe pritvor, afera se podgrijava, selektuju i iznose nove laži i spinovi, ciljano i podmuklo. Protiv Pabla Eskobara se vodila manja haranga. Malo ko je objavio informaciju da je Ustavni sud BiH utvrdio nezakonitosti oko pritvaranja. Ne želim da bilo šta i kome, a posebno Branislavu, otežam svojom izjavom, ali se zna da je Institut trebovao i kupio ono što su mu tražile institucije, a ne šta mu je palo na pamet. To da nemaju kredita i da pozitivno posluju najbolje do sad je izgleda motiv za napade. Uopšte, jesu kriminal i korupcija sveprisutni u BiH, a veći deset puta u FBiH.” kazao je.

Više narko bizinisa u FBiH nego u RS
Veliki broj hapšenja u RS u proteklom periodu Stevandić je pripisao “preuzimanju VSTV-a od strane SDA”.

“Iako se zna da je više narko biznisa u FBiH, u RS se plasiraju nevjerovatne afere i informacije, kao da smo kolumbijska zona. U pitanju je paraobavještajno divljanje iz Sarajeva. Nakon što analiziraju bezakonito prisluškivane razgovore svih nas, kreiraju afere u Republici Srpskoj koje sprovode špijunski podanici željni napretka ili dobro plaćeni, a trenutno su dobrodošle i opoziciji i međunarodnom faktoru koji nam nije naklonjen. Zato postoji zavjet ćutanja i saradnja sa, kako se to često kaže, političko – obavještajnim podzemljem u BiH. To podzemlje, ne samo da je vrh kriminala, već i kreira naslove u medijima, a već je izgleda duboko u pravosuđu Republike Srpske. Postoje sumnje da SDA preko Osmice (direktora OBA BiH) raspoređuje tužioce i sudije u Republici Srpskoj. To je suštinska veleizdaja koja ne preza da ucjenjuje i uništava porodice i zdravlje ljudi u cilju izazivanja političkih kriza. Rukopis je jasan, a ni imena se neće moći dugo sakriti.

Stevandić je govorio i o izbornoj godini koja je pred nama i problemima i pritiscima sa kojima se susreće stranka. Stevandić je kazao da su Dodiku radili najviše pakosti.

“US je institucionalizovala i politiku i analitiku. Lično je najvažniji odjek na porodicu. Dodiku je u tom smislu učinjeno najviše pakosti, ali nije manje ni drugim porodicama koje se ucjenjuju i targetiraju, poput bivšeg gradonačelnika Prijedora ili mlade nade PDP. Slično rade čovjeku u Banjaluci koji boluje od leukemije i ucjenjuju ga vlastitim zdravljem, dok je Fadil Novalić sa sto puta težim kvalifikacijama predsjednik Vlade FBiH, radi i šeta po inostranstvu, dogovara glasove za 2022. Ili ratni huškači Bakirovog kruga protiv kojih ni ne smiju podnijeti prijavu, a o spornim diplomama, gotovo svih koji su oko Bakira, da ne govorimo.” kazao je Stevandić.

Predsjednik US demantirao je i glasine da je od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića dobio naredbu da podrži budžet Banjaluke.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments