HomeNOVOSTIBIHSIPA u kancelarijama političkih partija iz RS: Traže dokumentaciju zbog prenosa nadležnosti

SIPA u kancelarijama političkih partija iz RS: Traže dokumentaciju zbog prenosa nadležnosti

Inspektori SIPA bili su u prostorijama Narodne partije Srpske u Banjaluci! Tražili su dokumentaciju u vezi sa prenosom nadležnosti sa nivoa biH na nivo RS.

Ovo nam je potvrdio predsjednik Narodne partije Darko Banjac. On kaže da su pripadnici SIPE bili u centrali stranke u Banjaluci i tražili određenu dokumentaciju.

“Oni su tražili Statut, odluku, ko je predsjednik i tako dalje. Iako, ja ne vidim nikakvu vezu između tih dokumenata i onog što je bilo u Narodnoj skupštini. Sa druge strane, krivično dijelo rušenje ustavnog poretka, odnosno biće tog djela je definisano na način da će se kazniti ko nasilnim putem ili ko podstrekava svojim radnjama drugog da nasilnim putem ruši ustavni poredak. U odlukama Narodne skupštine ili našim izjavama nema poziva na nasilje. A pogotovo nema organizovanog nasilja i očigledno je da ovo krivično djelo ne postoji i ovo je samo pritisak na nas”, rekao je Banjac, koji je dodao da su inspektori SIPE bili profesionalni tokom dolaska u kancelarije i da će onii dostaviti traženu dokumentaciju.

On je još naveo da Republika Srpska nema više straha i da se neće pokolebati u svojim namjerama, šta god da se desi.

Buka

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments