HomeNOVOSTIBIHKomšić: "Dodik će ići do kraja"

Komšić: “Dodik će ići do kraja”

Političari iz RS su pod istragom zbog rušenja ustavnog poretka države, a Komšić poručuje da je sada sve upravo u rukama pravosuđa
Željko Komšić, član Predsjedništva BiH, kazao je – u intervjuu za “O kanal” – da će kriza u BiH biti jača nego u 2021. godini.

“Nažalost, nije dostigla svoj vrhunac. Svako ko se zavarava sa onom ‘neće valjda’, moram da ga razočaram. Dodik će ići do kraja, kao i Čović”, rekao je Komšić i dodaje da se ponašanje Beograda i Zagreba ne može ocijeniti kao prijateljsko:

To je i priča o trećem entitetu

“Dodik će se možda zaustaviti u jednom trenutku, ako dobije neke krupne ustupke koje mu ne možemo i ne trebamo dati, a radi se o pitanju državne imovine, Oružanih snaga i povlačenju zakona o negiranju genocida.”

Za Komšića nema dileme kada kaže da je Dodikov cilj rasturanje BiH te da to odgovara političkim krugovima iz Zagreba, kao i onima koju su naslonjeni na njih.

“To je i priča o trećem entitetu, dakle realizacija onih ciljeva koji nisu ostvareni ratom. A ja nisam obavezan da radim za interese Zagreba, nego za interese svoje zemlje, ne druge”, kaže, između ostalog, Komšić.

Ako ne urade svoj posao

Političari iz RS su pod istragom zbog rušenja ustavnog poretka države, a Komšić poručuje da je sada sve upravo u rukama pravosuđa.

“Ako ne urade svoj posao, oni mogu biti ti koji su slomili državu. Da li će imati snage to pravosuđe, takvo kakvo je, da se nosi sa ovim vidjet ćemo u narednom periodu – rekao je Komšić, te istiaknuo kako mu je dužnost biti optimista, ali i da kao građanin BiH želi da vjeruje da će sada pravosuđe dokazati i pokazati kako se može nositi sa situacijom.”

Face

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments