HomeNOVOSTIBIHBrnabić na akademiji povodom neustavnog dana RS: "Zabrinjava uvođenje sankcija Dodiku"

Brnabić na akademiji povodom neustavnog dana RS: “Zabrinjava uvođenje sankcija Dodiku”

Poručila je da “u Srbiji prvi moraju da brane RS jer je ona nastala od želje za mirom, slobodom, želje da se zločini ne ponavljaju”
“RS je sačuvala srpsko ime i prezime i pravoslavnu vjeru”, izjavila je predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić na svečanoj akademiji povodom Dana RS, prenosi RTRS.

Brnabićeva je naglasila da je RS odraz viševjekovnog sna, a pokazatelj je toga koliko je srpski narod bio odlučan da spriječi ponavljanje zločina iz Drugog svjetskog rata koji je imao cilj da u potpunosti uništi srpski narod na ovim prostorima.

Poručila je da “u Srbiji prvi moraju da brane RS jer je ona nastala od želje za mirom, slobodom, želje da se zločini ne ponavljaju”.

“Brinu me izazovi i problemi sa kojima se suočava RS i njeno rukovodstvo; zabrinjava uvođenje sankcija Dodiku jer je činjenica da one nisu nikada nisu bile rješenje. Srbija nikada neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda u BiH i RS”, rekla je Brnabić.

Premijerka Srbije je podsjetila da je njihova politika “Otvoreni Balkan”, da se stvori drugačija budućnost od prošlosti, ne granice i ograničenja već slobodan protok robe, ljudi, kapitala.

Face

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments