HomeNOVOSTIBIHSULJAGIĆ REAGIRAO NAKON KOMŠIĆEVIH UPOZORENJA: "Sigurnost povratnika u istočnoj Bosni je trenutno...

SULJAGIĆ REAGIRAO NAKON KOMŠIĆEVIH UPOZORENJA: “Sigurnost povratnika u istočnoj Bosni je trenutno u rukama divljaka koji su prošli vikend…”

Komšić je kazao da ‘ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu prije svega u povratnička mjesta u bh. entitetu RS, gdje Dodikove falange prijete klanjem i ubijanjem civila’.

Nakon upozorenja člana Predsjedništva BiH Željka Komšića oglasio se direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić.

“Sigurnost povratnika u, recimo istočnoj Bosni je trenutno u rukama divljaka koji su prošli vikend skandirali ‘Za krst, za krst…’ ili austrijskih pripadnika EUFOR-a koji u najboljem slučaju mogu poslužiti kao taoci, kao u maju 1995. Dakle nema sigurnosti”, poručio je Suljagić.

Podsjetimo, Komšić je kazao da ‘ovom prilikom bih pozvao NATO trupe da izađu prije svega u povratnička mjesta u bh. entitetu RS, gdje Dodikove falange prijete klanjem i ubijanjem civila’.

“Ukoliko to ne urade, nećemo imati drugog izbora nego da sami poduzimamo mjere zaštite građana u tim dijelovima BiH”, dodao je Komšić.

(SB)

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments