HomeNOVOSTIBIHDODIK UOČI RAZGOVORA S BORELLOM: "Ponavljam kao papagaj, stranci brane svoje smeće,...

DODIK UOČI RAZGOVORA S BORELLOM: “Ponavljam kao papagaj, stranci brane svoje smeće, mi ćemo nastaviti da…”

Dodik je kazao kako stranci žele opet da prevare RS kao što je uradila Catherine Ashton prije deset godina, a da će to isto pokušati Borrell.

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik danas će telefonom razgovarati sa visokim predstavnikom Evropske unije (EU) za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom nakon što je Narodna skupština RS-a usvojila Nacrt zakona o VSTV-u RS. Jučer je vanredno zasjedao i UO Vijeća za implementaciju mira koji je upozorio na posljedice ali i pozvao vlasti RS-a da odustanu od neustavnih poteza.

Dodik je kazao kako stranci žele opet da prevare RS kao što je uradila Catherine Ashton prije deset godina, a da će to isto pokušati Borrell.

“Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. Narodna skupština RS-a će sprovesti demokratsku raspravu o VSTV-u. Mi ćemo to usvojiti u NSRS-u i taj zakon ćemo realizovati”, istakao je Dodik za RTRS.

Odbacio je tvrdnju da je usvajanje ovog nacrta neustavno.

“To je medijska propaganda onih koji su napravili nered u BiH. Sada ti stranci brane svoje smeće, koje su kreirali prije deset do 15 godina, antiustavno, bez ikakvih normi. Visoki predstavnik nikad nije imao pravo i mi to upravo govorimo kao papagaji, nećemo se umoriti podsjećati na to”, naveo je Dodik.

Dodao je da su stranci sijači nestabilne BiH.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments