HomeNOVOSTIUkrajina je spremna popustiti jednom zahtjevu Rusije?

Ukrajina je spremna popustiti jednom zahtjevu Rusije?

ALTERNATIVA pridruživanja NATO-u mogao bi biti novi sigurnosno-vojni sporazum za koji jamče zemlje poput SAD-a, Turske ili susjednih država, što potencijalno uključuje i Rusiju, predložila je vladajuća stranka Ukrajine, Sluga naroda.

Jedan od zahtjeva Rusije za prekid invazije jest taj da Ukrajina odustane od nastojanja da se pridruži NATO-u.

“NATO nije spreman prihvatiti Ukrajinu barem sljedećih 15 godina. Nemamo čak ni njegovu podršku u ovome ratu, samo od pojedinačnih država”, rekao je glasnogovornik stranke.

“Jasno je da na to nećemo pristati”

Iako ova izjava izgleda kao da je Ukrajina spremna popustiti jednom zahtjevu Rusije, izgleda da još čvršće stoji iza toga da to ne učini s drugim zahtjevima, piše Sky News.

Naime, stranka je poručila da Ukrajina ni pod kojim uvjetima neće ustupiti svoja područja Krima, Donjecka i Luganska niti pristati na ikakve ultimatume o svom suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

“Rusija želi da priznamo takozvane DNR i LNR i okupaciju Krima. No jasno je da na to nećemo pristati. Jedino možemo odlučiti kako će se život ljudi na ovim područjima biti reguliran unutar naše cjelovite države”, navela je Sluga naroda.

Index

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments