HomeNOVOSTIBIHSattler odgovorio ruskom ambasadoru: Cijeli svijet vidi šta se dešava u Ukrajini

Sattler odgovorio ruskom ambasadoru: Cijeli svijet vidi šta se dešava u Ukrajini

Ambasador Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igor Kalabuhov napustio je jučer svečanost u Brčko distriktu nakon obraćanja Johanna Sattlera, šefa EU delegacije u BiH. Na današnji istup Kalabuhova koji se osvrnuo na ‘neprihvatljive i provokativne Sattlerove formulacije’ reagovao je EU dužnosnik, napisavši kako je Rusija napadač i agresor na Ukrajinu, te da to vidi cijeli svijet.

U objavi na Facebook stranici Ambasade Ruske Federacije ističe se da je Sattler u svom govoru tokom svečane akademije u “neprihvatljivim i provokativnim formulacijama dopustio izjave koji nemaju nikakve veze sa pomenutom temom”.

“Nažalost, u takvim okolnostima bili smo primorani da napustimo događaj”, napominju u ovom diplomatskom predstavništvu, usput se zahvaljujući vlastima Brčko distrikta na gostoprimstvu povodom 22. godišnjice proglašenja Brčko distrikta BiH.

No, na ovaj Facebook status Ambasade Ruske Federacije u BiH uslijedila je reakcija EU delegacije.

“Svijet vidi šta se dešava u Ukrajini i šta je to. Rat koji vodi agresor, napadač, Rusija. Napuštanje događaja zato što su vaše akcije prozvane to neće promijeniti. Stojimo uz Ukrajinu. Laži i dezinformacije to neće promijeniti”, napisano je.

Sattler je identičnu poruku podijelio na svom Twitter nalogu uz hashtag #StandWithUkraine.

Podsjetimo, druga je sedmica ruske invazije Ukrajine.

Sve vijesti vezane za situaciju u Ukrajini možete pratiti na našem LIVE BLOGU.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments