HomeNOVOSTIBIHKONAKOVIĆEV ZASTUPNIK BACIO RUKAVICU U LICE SDP-ovcima: "Nismo spremni glasati za Nikšića!"

KONAKOVIĆEV ZASTUPNIK BACIO RUKAVICU U LICE SDP-ovcima: “Nismo spremni glasati za Nikšića!”

Gospodin Nikšić je spreman ‘preuzeti odgovornost i biti kandidat za člana Predsjedništva BiH’, ali mi zasigurno nismo niti ćemo biti spremni glasati za njega”, nedvosmisleno je poručio zastupnik NiP-a Vedran Jakupović.

Predsjednik Nikšić je rekao da je spreman preuzeti odgovornost i biti kandidat za člana Predsjedništva BiH, poručio je između ostalog večeras zastupnik SDP-a Damir Mašić gostujući u programu Federalne televizije.

“Predsjednici SDP-a su nekako uvijek išli na varijantu izvršne vlasti, u kontekstu premijera, odnosno predsjedavajućeg Vijeća ministara ili premijera Vlade FBiH. Mada gospodin Nikšić, i to je javnosti poznato, je odavno rekao – ukoliko zaista ne bude niko bio zainteresovan da bude kandidat i da bude kandidat SDP-a na narednim Opštim izborima, da će u toj situaciji on preuzeti tu odgovornost, nijednog trenutka ne gurajući se da on to mora biti. Mislim da je to i više nego korektno”, kazao je Mašić.

Na Mašićevu izjavu reagovao na svome Facebook profilu zastupnik NiP-a u Skupštini KS Vedran Jakupović koji je poručio da NiP neće glasati za Nermina Nikšića.

“Gospodin Nikšić je spreman ‘preuzeti odgovornost i biti kandidat za člana Predsjedništva BiH’, ali mi zasigurno nismo niti ćemo biti spremni glasati za njega”, nedvosmisleno je poručio zastupnik NiP-a Vedran Jakupović.
Inače, prema pisanju medija, Elmedin Konaković, lider NiP-a, energično pokušava namenuti Denisa Bećirovića kao kandidata Trojke, unatoč tome što organi SDP-a o tome još nisu odlučivali. Za sada je poznato da je Nikšić izrazio spremnost za kandidaturom, dok se Bećirović po istom pitanju nije oglasio još od septembra prošle godine kada je stranačke organe informisao o tome da on ne želi biti kandidat Trojke za člana Predsjedništva BiH.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments