HomeNOVOSTIREIS KAVAZOVIĆ O SKANDALOZNIM PORUKAMA MILORADA DODIKA: "Ako nekog mrziš, to znači...

REIS KAVAZOVIĆ O SKANDALOZNIM PORUKAMA MILORADA DODIKA: “Ako nekog mrziš, to znači da si poražen”

Volio bih da nije tako, volio bih da se sa svojim komšijama lijepo slaže, da učini nešto dobro za sve nas, po čemu bismo ga pamtili.”

Komentirajući izvještaj visokog predstavnika Christirana Schmidta o kojem će se raspravljati u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da za to nije potrebno mnogo dokaza da je sve “lažno i apsurdno”, budući da se “u tom lažnom izvještaju zaista napada samo Srbi i Hrvati”.

“A nema ni riječi o punim omladinskim džamijama kao prijetnje sigurnosti BiH, niti da probošnjaci ne mogu tolerisati manjinu”, kazao je Dodik, koji, naravno, javnosti nije ponudio nijedan dokaz zašto bi “pune džamije”, kao uostalom i “pune crkve”, bile sigurnosna prijetnja.

Ove skandalozne poruke Milorada Dodika za “Radiosarajevo” komentarisao je poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović.

“Ne bih komentarisao Dodikove izjave. Mislim da nema ni potrebe. One su tako bjelodano sporne i svakom poznate. Mislim da to više niko ne uzima za ozbiljno, ni kod nas niti u svijetu.

Volio bih da nije tako, volio bih da se sa svojim komšijama lijepo slaže, da učini nešto dobro za sve nas, po čemu bismo ga pamtili.”

Dodikove mrzilačke narative poglavar IZBiH je doveo u kontekst poslovice u kojoj se kaže:”Ako nekog mrziš, to znači da si poražen”.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments