HomeNOVOSTIPOLITIKAPutin: Naši postupci su zakoniti, Američki nisu

Putin: Naši postupci su zakoniti, Američki nisu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su postupci Moskve u vezi sa Donbasom “potpuno zakoniti”, dok pokretanje američke operacije u Iraku nije bilo.

“Niko od njih nije tražio da dođu, nisu potpisani sporazumi niti je bilo priznavanja nekih novih organa vlasti. Samo su došli i bombardovali zemlju”, naveo je Putin i dodao da je isto urađeno u Libiji.

Putin je napomenuo da je Moskva potpisala sporazume o međusobnom pomaganju sa separatistima u Donbasu, koje nije priznala nijedna zemlja, i da im od tada “pruža vojnu pomoć u skladu sa Članom 151 Povelje UN-a”, javio je TASS.

On je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu rekao da Rusija ima sva prava da prema Povelji UN-a “prizna republike u Donbasu”.

Putin je situaciju u Donbasu uporedio sa Kosovom.

“Kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, Međunarodni sud pravde je pod pritiskom zapadnih zemalja presudio da, prema Povelji UN-a, kada zemlja proglasi nezavisnost nije potrebno tražiti dozvolu centralnih vlasti”, izjavio je Putin.

Prema njegovim riječima, to znači da separatisti u Donbasu nisu morale da pitaju Kijev za dozvolu. “Jesmo li imali pravo da ih priznamo? Naravno da jesmo”, naglasio je Putin.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments