HomeNOVOSTIBIHSattler u Banjoj Luci: Vrijeme je da se sa retorike pređe na...

Sattler u Banjoj Luci: Vrijeme je da se sa retorike pređe na konkretne akcije koje pokreću BiH

Šef Delegacije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler posjetio je jučer Banju Luku gdje se sastao sa liderima vladajućih i opozicionih stranaka u RS-u.

Sattler se tokom svoje posjete Banjoj Luci sastao sa bh. obdusmenima Ljubinkom Mitrovićem, Jasminkom Džumhur i Nives Jukić.

Ujedno, Sattler je održao sastanke sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović, predsjednikom Vlade RS Radovanom Viškovićem, kao i gradonačelnikom Banje Luke Draškom Stanivukovićem.

Na svom zvaničnom Twitter profilu, Sattler je podijelio fotografiju uz opis “da je vrijeme da se sa retorike pređe na konkretne akcije koje pokreću BiH naprijed”.

“Danas sam se u Banjoj Luci sastao sa predstavnicima Vlade, opozicije i privrede. Građani žele i očekuju da njihovi lideri postupe na putu ka EU. Vrijeme je da se sa retorike pređe na konkretne akcije koje pokreću BiH naprijed”, napisao je Sattler.

Također, on se okviru posjete RS-u sastao i sa Mirkom Šarovićem (SDS), Branislavom Borenovićem (PDP), Jelenom Trivić te Milanom Radovićem.

Klix

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments