HomeNOVOSTIBIHPROCURILE INFORMACIJE IZ BRUXELLESA: Čelnici EU razmatraju opciju da se BiH dodijeli...

PROCURILE INFORMACIJE IZ BRUXELLESA: Čelnici EU razmatraju opciju da se BiH dodijeli “uslovni kandidatski status”, a to znači da bi…

Samit će biti održan uoči sjednice Evropskog vijeća, na kojoj će lideri članica EU donijeti odluke koje će imati ključni značaj za nastavak evropskog puta Bosne i Hercegovine i regiona.

U središtu Evropske unije u Bruxellesu 23. i 24. juna održat će se samir Evropska unija – zapadni Balkan.

Iz Predsjedništva BiH već je potvrđeno da će predsjedavajući Šefik Džaferović učestvovati na ovom samitu zajedno sa liderima država članica Evropske unije i država zapadnog Balkana.

Samit će biti održan uoči sjednice Evropskog vijeća, na kojoj će lideri članica EU donijeti odluke koje će imati ključni značaj za nastavak evropskog puta Bosne i Hercegovine i regiona. Kao što je poznato, proteklih dana više zemalja članica EU pozvalo je EU da i BiH dodijeli kandidatski status, a nakon što se ta mogućnost otvorila za Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju.

Prema posljednjim informacijama do kojih je došao portal “Istraga” čelnici EU trenutno razmatraju opciju da se Bosni i Hercegovini da “uslovni kandidatski status”. To znači da bi BiH stekla status kandidata tek nakon usvajanja zakona navedenih u briselskim sporazumu.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments