HomeNOVOSTIBIHDENIS ŠULIĆ NADMAŠIO SEBE: „Milorad Dodik je neprikosnoveni lider i privlači pažnju...

DENIS ŠULIĆ NADMAŠIO SEBE: „Milorad Dodik je neprikosnoveni lider i privlači pažnju i onih koji ga vole i onih koji ga ne vole…“

Šulić kaže da opoziciji nekada odgovara da se predsjednik Srbije i patrijarh Porfirije miješaju u interese i događaje unutar Republike Srpske i BiH, a nekada im ne odgovara.

„Za opoziciju Šmit je očigledno visoki predstavnik i oni svojim sastajanjem sa njim daju vjetar u leđa OHR-u i nelegalnom i nelegitimnom visokom predstavniku da on kaže da postoje političari i političke strukture u Republici Srpskoj koje su spremne da pogaze institucije Republike Srpske“, kazao je potpredsjednik NSRS-a i član SNSD-a Denis Šulić za ATV.

„Opozicija treba da zna da Šmit, niti bilo koji diplomata, ne može direktno učestvovati na izborima jer nisu državljani Republike Srpske, znači oni ne mogu računati na njihove glasove. Trebaju se okrenuti građanima Republike Srpske, da podnesu račun šta su to radili u ove četiri godine i šta planiraju raditi u naredne četiri godine kao nosioci određenih funkcija. Očigledno oni imaju drugu računicu i žele da sarađuju sa nelegitimnim izabranim predstavnicima međunarodne zajdnice radi ostvarivanja svojih ličnih interesa“, rekao je Šulić, te dodao:

-Kao izgovor za sastanke sa Šmitom, predstavnici opozicije se pravdaju time što su se s njim sastajali i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Porfirije, navodi on.

Šulić kaže da opoziciji nekada odgovara da se predsjednik Srbije i patrijarh Porfirije miješaju u interese i događaje unutar Republike Srpske i BiH, a nekada im ne odgovara.

Kazao je da je PDP-ova Jelena Trivić kritikovala i SPC i Vučića.

Govoreći o vetu člana Predsjedništva BiH Milorad Dodika na sporazum sa Velikom Britanijom, koji nije dobio podršku u Narodnoj skupštini, Šulić kaže da opozicija vidi Dodika kao metu te da pokušavaju doći do određenog političkog prostora gdje će ostvariti svoje lične interese i izmanipulistai određenu populaciju.

„To pokušavaju uraditi preko Milorada Dodika jer su i oni svjesni da je Dodik neprikosnoveni lider i da privlači pažnju i onih koji ga vole i onih koji ga ne vole. Mislim da se poslanici iz opozicije više raduju posebnim sjednicama jer će imati priliku da diskutuju sa Miloradodm Dodikom i da pokušaju doći na medijsko nebo i da preko toga dođu do određenih svojih birača. Oni posebne sjednice ne gledaju kao to da se zaštiti interes i narod Srpske nego gledaju to kao priliku da dobiju nove glasove na izborima“, rekao je Šulić.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments