HomeNOVOSTIBIHBiH/Gradonačelnik Šuhret Fazlić: Sam sebi smanjio platu te gradu do sada uštedio...

BiH/Gradonačelnik Šuhret Fazlić: Sam sebi smanjio platu te gradu do sada uštedio preko 150 hiljada KM!

Nakon što je Bosna i Hercegovina dobila budžet, a izabrani zvaničnici veće plate za oko 500KM oštre reakcije u javnosti se još ne smiruju ipak postoje i oni primjeri gdje je jedan političar smanjio svoju platu, nauštrb općeg dobra .Izuzetno pozitivan primjer takve prakse dolazi iz Bihaća.

Naime na početku svoga mandata 2016 godine, na lični zahtjev gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića zbog finansijske situacije u budžetu, Gradski vijećnici ovog grada su usvojili izmjenu Odluke o platama i naknadama zaposlenika gradskih organa uprave Bihaća, kojom je samom gradonačelniku Bihaća smanjena plata.To praktično znači da je do sada gradonačelnik Fazlić tim potezom gradu uštedio nevjerovatnih 150 hiljada KM.

Sramota me je da imam tako velika primanja u današnjem vremenu i ovo je poruka da svi zajedno moramo promijeniti odnos prema javnim sredstvima, trošiti skromno i onoliko koliko imamo. To je jedini način da bolje živimo “, kazao je tada gradonačelnik Fazlić, koji bi zaista mogao postati primjer mnogima.

Krajina.ba

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments