HomeNOVOSTIPROCURIO SNIMAK NEVIĐENE GLUPOSTI: Kako je Rusima nešto ovako suludo uopće palo...

PROCURIO SNIMAK NEVIĐENE GLUPOSTI: Kako je Rusima nešto ovako suludo uopće palo na pamet?! (VIDEO)

Na snimici može se vidjeti kako vojnik mitraljezom, iz neporedne blizine, puca na raketni sistem zemlja-zrak S-300

Postoje sigurni i provjereni načini zbrinjavanja potencijalno opasne vojne opreme, no uvijek se nađe neko ko misli kako je stvari bolje učiniti na ’svoj način’. Čini se da je jedan ruski vojnik odlučio krenuti drugim putem.

Na priloženoj video snimci tako se može vidjeti kako vojnik iz ležećeg položaja, iz neposredne blizine, mitraljezom puca na raketni sistem zemlja-zrak S-300, kojega su ruske snage, kako tvrde, otele Ukrajincima (No, budući da sistem na sebi ima iscrtan znak ‘V‘, jedan od onih koje ruska vozila i sistemi koriste tokom invazije kako sredstvo identifikacije, moguće je da se zapravo radi i o sistemu koji su koristile ruske snage).

Ta ideja, kako se može i očekivati, završila je apsolutno katastrofalno. Šta se tačno dogodilo s vojnikom nije poznato, no kako navodi The Drive, projektili u koje je pucao pokreću se na kruto raketno gorivo i imaju velike rasprskavajuće bojeve glave, koje teže od 100 do 150 kilograma, pa je uistinu teško povjerovati da su vojnik i snimatelj prošli bez povreda. No, na proruskim računima na Telegramu koji su i objavili video tvrdi se da niko od vojnika nije povrijeđen u eksploziji.

Snimku gađanja napunjenog raketnog sistema mitraljezom možda bi neki promatrač u zabludi mogao doživjeti kao demonstraciju ruske hrabrosti, no vjerovatnije je da će je Ukrajinci iskoristiti kao ogledni primjer kako ruske snage operiraju po njihovoj zemlji.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments