HomeNOVOSTIBIHVOJIN MIJATOVIĆ DANAS SLAVI UZ BRUTALNU PORUKU: "Vukanoviću, Lagumdžija, Čolpa, Marićka i...

VOJIN MIJATOVIĆ DANAS SLAVI UZ BRUTALNU PORUKU: “Vukanoviću, Lagumdžija, Čolpa, Marićka i ostali bolesnici, VI STE LAŽOVI I PLAĆENICI…”

Nakon 12 godina vratili smo SDP BiH u Narodnu Skupštinu Republike Srpske. Saša Grbić iz Banja Luke je novi poslanik SDP BiH u NSRS. Napravili smo najveći pojedinačni rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ikada SDP BiH ostvarila kao i BiH političke opcije generalno. Postigli smo drugi pojedinačni rezultat u SDP BiH i to jedini iz entiteta RS.

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović je otvorio dušu nakon što je CIK uz dosta probelema objavio preliminarne rezultate izbora.

“Čekao sam da CIK BiH objavi konačne preliminarne rezultate, kako bih mogao dati zaključak i zahvaliti se svima. Pokret za državu je definitivno kao što smo i rekli najdržavotvorniji projekat u BiH i bez dileme napravili smo sjajan zajednički iskorak”, poručio je Mijatović.

Ostatak poruke prenosimo u cijelosti:

Osvojili smo 5 mandata u NSRS. Osvojili smo 1 mandat u PSBiH. Ostvarili smo istorijski rezultat za člana Predsjedništva BiH. Peta smo politička snaga u entitetu RS, a iza sebe smo ostavili 6 parlamentarnih političkih stranaka.

U kampanji sam imao 0 bilborda, 0 spotova, 0 reklama, 0 plaćenih objava…….Moj je rezultat 38 655 glasova što predstavlja najveći rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ostvario jedan kandidat koji zastupa državnu politiku BiH i građansku politiku u RS-u.

Apsolutni sam pobjednik po broju glasova u dijaspori kao što sam prije kampanje i rekao i to u cijeloj BiH.

1. Vojin Mijatović 11427

3. Željko Komšić 9377

4. Bakir Izetbegović 7537

5. Željka Cvijanović 5806

6. Mirko Šarović 4064

Dokazao sam da je građanska politika apsolutno moguća u Republici Srpskoj, dokazao sam da ni na koji način moj rezultat nije pomogao nikom od ostalih kandidata da pobijedi ili izgubi i ono najvažnije, da ima BiH u entitetu RS.

Nakon 12 godina vratili smo SDP BiH u Narodnu Skupštinu Republike Srpske. Saša Grbić iz Banja Luke je novi poslanik SDP BiH u NSRS. Napravili smo najveći pojedinačni rezultat u postdejtonskoj BiH koji je ikada SDP BiH ostvarila kao i BiH političke opcije generalno. Postigli smo drugi pojedinačni rezultat u SDP BiH i to jedini iz entiteta RS:

1.Denis Bećirović 330 258

2.Vojin Mijatović 38 655

Jasmin Imamović 23 633

4. Zukan Helez 13 928

5.Saša Magazinović 13 800.

ZAKLJUČAK: Hvala svim građanima BiH koji su glasali za nas, hvala našim građanima koji žive van domovine velika ste nam podrška bili, uvjeravam vas nastavljamo sa još jačom saradnjom i aktivnostima. Pokret za državu nastavlja u još jačem kapacitetu i bez dileme zajedno. Hvala svim ljudime iz Pokreta za državu pokazali smo zajedništvo i patriotizam i pokazali svima kako se gine za državu BiH!

Ostvarili smo odličan rezultat i sad moramo nastaviti još jače.

PORUKE: Mirsad Hadžikadić i njegova trabant stranka su koštale Pokret za državu još jednog mandata u NSRS, bolesna ambicija bez kapaciteta, nažalost koštaju sve nas, ali sva sreća ovaj izdajnički projekat prestaje da postoji i reći ću samo jedno, sram vas bilo, odlazite kao izdajnici! Vukanoviću, Lagumdžija, Čolpa, Marićka i ostali bolesnici, kao što se vidi moja kandidatura ni na koji način nije pomogla ni Miloradu Dodiku ni Željki Cvijanović da pobjede, vi ste lažovi i izvinite se građanima BiH što ste lagali.

Meni ne treba izvinjenje, jer meni ne predstavljate ništa, lažovi ste i plaćenici, postavlja se samo pitanje jeste li naplatili svoje usluge i od koga?

Poruka međunarodnoj zajednici, peti put ulažete milione u propalu tzv. opoziciju i peti put gube od Dodika i njegovog režima. Valjda vam je sada jasno da smo mi jedina opozicija u RS, a ne kineske kopije Milorada Dodika koje gube već 5 izbornih ciklusa. Kao što sam obećao od oktobra više ništa neće biti isto, viori se visoko zastava BiH u Republici Srpskoj i to nikad ponosnije. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja još jače, a ja ću nastaviti nikad jače i više, nema ćutanja slijede velike promjene u narednom periodu nema više prepreka!

HVALA BOSANCI I HERCEGOVCI IDEMO JOŠ JAČE, SVI ZAJEDNO ZA BIH!

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments