HomeNOVOSTIBIHŠOKANTAN SNIMAK SA SJEVERA KOSOVA: Pogledajte momenat napada na novinare televizijske ekipe...

ŠOKANTAN SNIMAK SA SJEVERA KOSOVA: Pogledajte momenat napada na novinare televizijske ekipe Klan Kosova (FOTO, VIDEO)

Našu televizijsku ekipu danas je u Zubinom Potoku na sjeveru Kosova ponovo napala grupa maskiranih Srba tokom izvještavanja. Novinarka Ćendresa Belagoši je zadobila povredu glave, a vozač Elsad Sinani povredu leđa”, naveo je Keljmendi, prenosi Radio Kim.

Novinarka i snimatelj Klan Kosova napadnuti su i povrijeđeni u Zubinom Potoku, naveo je na Twitteru autor emisije “Rubikon” koja se emituje na istom kanalu Adriatik Kelmendi, prenosi Radio Kim.

“Našu televizijsku ekipu danas je u Zubinom Potoku na sjeveru Kosova ponovo napala grupa maskiranih Srba tokom izvještavanja. Novinarka Ćendresa Belagoši je zadobila povredu glave, a vozač Elsad Sinani povredu leđa”, naveo je Keljmendi, prenosi Radio Kim.

Na automobilu TV Klan Kosova je pričinjena materijalna šteta.

“Stakla na automobilu su polomljena. Ovo je nečuveno”, zaključio je.

Kancelarija EU u Prištini najoštrije osudila napad
Kancelarija Evropske unije u Prištini, najoštrije je osudila današnji napad na ekipu Klan Kosova u Zubinom Potoku, poželjevši im brzi oporavak.

“Ovaj i prethodni incidenti koji utiču na rad medija su neprihvatljivi. Mediji imaju svako pravo da izvještavaju. Njihova bezbjednost i sigurnost ne smiju biti ugroženi”, navodi se u objavi Kancelarije EU na Twitteru.

I OEBS osudio napad na TV ekipu Klan Kosova u Zubinom Potoku
Misija OEBS-a na Kosovu najoštrije je osudila današnji napad na TV ekipu Klan Kosova u Zubinom Potoku. Iz ove Misije podsjećaju da je ovo četvrti napad na medijske profesionalce koji izvještavaju o dešavanjima na sjeveru Kosova od početka decembra.

“Ovi napadi su neprihvatljivi i moraju se odmah zaustaviti. Sigurnost i bezbjednost novinara u obavljanju njihovih profesionalnih dužnosti moraju biti zaštićeni u svakom trenutku. Pozivamo sve da se uzdrže od akata nasilja”, poručili sui z OEBS-a.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments