HomeNOVOSTIBIHForto: Razgovarali smo s Miletićem i razjasnili sve, istina je da smo...

Forto: Razgovarali smo s Miletićem i razjasnili sve, istina je da smo se sastali s Dodikom

Naša stranka prvi put ulazi u Vijeće ministara Bosne i Hercegovine i ne radi se samo o resoru, radi se o državnoj politici i normalno je da predsjednik stranke prezentira, ne samo politiku cijele stranke za državni nivo, nego da savlada taj resor što će biti sasvim dobro, kazao je Edin Forto predsjednik naše stranke i premijer Kantona Sarajevo.

“Odustao sam od mjesta premijera kantona kako bi se politika Naše stranke čula daleko. Mi smo obećali da ćemo izvesti iz Kantona Sarajevo politiku koju smo vodili u KS, to je naše predizborno obećanje i upravo impllementacijom sporazuma i koalicijskim sporazumom i na federalnom i državnom nivou mi to obećanje ispunjavamo”, kazao je Forto.

“Želja je da se politika Naše stranke čuje dalje od Sarajeva, u Sarajevu i dalje računamo na premijersko mjesto”, dodao je on.

Odgovarajući na pitanje da li je neko drugi iz njegove stranke mogao biti prijedlog za mjesto ministra prometa i komunikacija kazao je kako Naša stranka ima dobre kadrove, bilo da su stranački ili nisu, i mogli su biti i drugi kandidati, ali je predsjedništvo stranke predložilo njega.

Optužbe na račun Naše stranke od strane Efendića, Ogreševića, Miletića

Gospodin Miletić je čovjek sa kredibilitetom, rekao je Forto.

“Jako je zazvonilo ono što je rekao u jednoj televizijskoj emisiji za vikend. Mi smo imali sastanak sa gospodinom Miletićem, jedan širi sastanak koji je trajao četiri sata. Razjasnili smo sve ono za šta je on rekao da nema dovoljno informacija, i po ovome što sam vidio kod njega možda bi bio drugačiji nastup da je imao sve informacije. Zašto te informacije nisu bile podijeljene među koalicijskim partnerima, konkretno NES-a, koji je kolalicijski partner gospodina Miletića, ne mogu u to ulaziti”, kazao je Forto.

Podsjetimo, kako je Miletić tokom gostovanja na Face TV kazao kako je problem u strankama Osmorke nedostatak komunkacije, piše BHRT.

“Mislim da se predstavnici ove tri stranke nekorektno ponašaju. Puno odluka su donosili o kojima mi nismo imali pojma. Jedna od stvari, ja sam recimo učestvovao u pisanju onog famoznog sporazuma. U pripremi se desila jedna vrlo čudna stvar, oni (Trojka) su ga od SNSD-a dobili dan ranije i NiP i SDP su ga imali dan ranije da bi ga meni dali taj dan na sastanku u 11 sati. Htjeli su da mi imamo što manje primjedbi na taj akt”, dodao je Forto.

Radiosarajevo

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments