HomeNOVOSTIBIHStižu reakcije na komentar Zahiragića o Čamdžiću, SDA se još nije oglasila

Stižu reakcije na komentar Zahiragića o Čamdžiću, SDA se još nije oglasila

Bura nakon izjave Harisa Zahiragića o Mirsadu Čamdžiću nakon njegovog gostovanja na Face tv se ne stišava. Iako se Zahiragić izvinio, dodatnim saopštenjima i jedne i druge strane, talasi se ponovo podižu

 

SDA i dalje bez reakcije na teške riječi koje je Mirsadu Čamdziću iz Naše stranke, uputio član Predsjedništava SDA Haris Zahiragić. “Lažeš pseto b*lijsko” napisao je na svom tviter nalogu Zahiragić nakon emisije na Face TV gdje je Čamdzić gostovao zajedno sa Fahrudinom Skopljakom i tom prilikom govorio o politici SDA, ali i o izjavi Zahiragića o mogućem okretanju BiH prema Kini i Rusiji od koje će se kasnije distancirati i sam predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

No Izetbegović se od posljednjg ispada Zahiragića nije distancirao. Sam Zahiragic pokušao se ispričati javnosti kazavši kako je napisao “b*lijski” izrevoltiran izvrtanjem nejgovoh rečenica, činjenicom da se njegov lični stav uzima kao stav SDA, ali u konačnici da nije isto kada Bošnjak Bošnjka nazove b*lijom.

Nije promjenio mišljenje o Čamdžiću, izvinjava se javnosti, prije svega, onom dijelu koji ga podržava

Reagirali su i u SDP-u.Pozvali SDA da se ogradi od Harisa Zahiragića, jer je pod izrazom „balija“ pobijeno na hiljade nedužnih Bošnjaka .

Navode i kako je potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović praktično politički linčovan zbog izjave da je SDA bitnija džamija od države, što je označeno islamofobijom od SDA..Iako se radi o drastično većoj uvredi za sve Bošnjake, sada šute, kažu u SDP.

“U jedinstvu je snaga”, krilatica je SDA, no nikada vše razdora između Bošnjaka u BiH za koje veliku odgovormnost snosi i ova stranka. Tek je jedna od poruka koja se mogla pročitati na društvenim mražama.

Pa tako Dino Mustafić piše da je objava Zahiragića šovinistički ispad, Senka Kurt da nije riječ o nespretnoj, već uvredljivoj izjavi, Ivana Marić se pita zašto SDA nije regovala. S druge strane, puno je i onih koji Zahiragića podržavaju.

Zahiragić se ponovo oglasio podužim statusom gdje uz ostalo navoi kako su Dodikovi “muslimani” nervozni, zato što nisu uspjeli isporučiti ono što su obećali svojim mentorima. Dodaje I da se izvinuo za neprimjerenu reakciju, ali I da se iz SDP-a nisu ispričali za brojne uvrede na račun SDA I da se njegova I retorika Igora stojanovića ne mogu porediti

n1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments