HomeNOVOSTIBIHDENIS BEĆIROVIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH: "Zlotvori koji su od 1992. do 1996....

DENIS BEĆIROVIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH: “Zlotvori koji su od 1992. do 1996. godine ubijali djecu Sarajeva, starice, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od…”

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije jutros su položile cvijeće na spomenik Vječna vatra, u centru grada.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović izjavio je danas da će Sarajevo i BiH iz godine u godinu biti sve jači, te da su oni koji nasrću na BiH osuđeni na propast i da sigurno, prije ili kasnije, idu na “smetljište historije”.

Nakon što je položio cvijeće na spomenik Vječna vatra u Sarajevu, Bećirović je građanima i građankama glavnog grada BiH čestitao 6. april, Dan grada.

– Sarajevo je 6. aprila 1945. godine oslobođeno od nacifašizma, a 5. i 6. aprila 1992. godine počela je opsada Sarajeva. Zlotvori koji su od 1992. do 1996. godine ubijali djecu Sarajeva, starice, žene, građane i građanke Sarajeva ne razlikuju se suštinski od zlotvora iz Drugog svjetskog rata. Ideja Sarajeva je pobijedila, ideja BiH je pobijedila, ideja zajedničkog života je pobijedila – istakao je Bećirović.

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije jutros su položile cvijeće na spomenik Vječna vatra, u centru grada.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments