HomeNOVOSTIKvir Montenegro: Psiholog Petar Marković napadnut u Podgorici i Baru

Kvir Montenegro: Psiholog Petar Marković napadnut u Podgorici i Baru

Grupa mladića fizički je napala Petra Markovića na ulici u Baru, nanijevši mu lakše tjelesne povrede. Drugi napad se dogodio u Podgorici, kada je jedan taksi vozač iz svog vozila počeo psovati, vrijeđati i prijetiti Petru Markoviću dok je prelazio ulicu, a potom se i jedan prolaznik priključio vrijeđanju i uputio mu prijetnje

U Podgorici i Baru dogodila su se dva nova napada na psihologa Petra Markovića, saopšteno je iz Kvir Montenegra.

“Ovi nedolični i nasilni incidenti su potpuno neprihvatljivi i samo dodatno naglašavaju ozbiljnost problema nasilja i govora mržnje u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Grupa mladića fizički je, kako se navodi, napala Petra Markovića na ulici u Baru, nanijevši mu lakše tjelesne povrede.

“Tokom napada, napadači su ga psovali, vrijeđali i prijetili mu da će mu slomiti glavu, ubiti ga. Ovaj slučaj je odmah prijavljen policiji u Baru kako bi se počinioci privedli pravdi”, dodaje se.

Drugi napad se, kako su kazali, dogodio u Podgorici, kada je jedan taksi vozač iz svog vozila počeo psovati, vrijeđati i prijetiti Petru Markoviću dok je prelazio ulicu, a potom se i jedan prolaznik priključio vrijeđanju i uputio mu prijetnje.

“U sklopu našeg programa besplatne pravne pomoći, Kvir Montenegro zastupa Petra Markovića u svim ovim i prethodnim slučajevima i pruža mu podršku tokom procesuiranja počinilaca pred nadležnim institucijama. Nastavljamo snažno osuđivati svaki oblik nasilja i diskriminacije prema LGBTIQ osobama i pozivamo nadležne da hitno identifikuju, procesuiraju i najstrože kazne počinioce ovih napada”, dodaje se u saopštenju.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments