HomeHRONIKARuski helikopteri napali plaćenike Wagnera (VIDEO)

Ruski helikopteri napali plaćenike Wagnera (VIDEO)

Prema Reutersu, konvoj pobunjeničkih plaćenika, koji su već značajno napredovali prema Moskvi nakon što su preko noći preuzeli kontrolu nad Rostovom na Donu, poslijepodne su gađali ruski vojni helikopteri u blizini Voronježa.

U svojoj deklaraciji predsjednik Vladimir Putin obećao je iskorijeniti oružanu pobunu, uspoređujući je s građanskim ratom koji se dogodio u Rusiji prije sto godina.

A fighter of Wagner private mercenary group looks out of a tank near the headquarters of the Southern Military District in the city of Rostov-on-Don, Russia, June 24, 2023. REUTERS/Stringer

Grad Rostov na Donu, koji se nalazi u blizini ukrajinske granice s populacijom većom od milijun ljudi, pod kontrolom je boraca koji pripadaju Wagnerovoj privatnoj miliciji Jevgenija Prigožina. Ovi lovci brzo napreduju u napredovanju prema sjeveru kroz zapadnu Rusiju.

Tijekom nedavnog incidenta, reporter Reutersa svjedočio je vojnim helikopterima koji su ispaljivali streljivo prema konvoju naoružanih osoba povezanih s Wagnerovom skupinom. Ova je kolona viđena kako se kreće izvan gradskih granica Voronježa, praćena transportnim vozilima i kamionom s ravnom platformom koji je prevozio jedan tenk.

 

VIDEO POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments