HomeNOVOSTI"PIKSI JE MOJ PRIJATELJ I ŽAO MI JE ŠTO ĆU OVO REĆI,...

“PIKSI JE MOJ PRIJATELJ I ŽAO MI JE ŠTO ĆU OVO REĆI, ALI…” Keba udario na Orlove nakon kraha na EP: ON KAO LAIK JE PRIMETIO OVO

Tijekom gostovanja u emisiji “Puls Srbije”, proslavljeni pjevač Dragan Kojić Keba iznio je svoje viđenje nastupa Srbije na Europskom prvenstvu, ponudivši opsežnu analizu čimbenika koji su utjecali na neuspjeh naše reprezentacije.

Keba je započeo dijalog prisjećajući se vremena koje je proveo gledajući utakmicu uz svog vatrenog prijatelja Saleta Popovića, koji je pokazivao nepokolebljivi entuzijazam za momčad.


Sinoć smo imali priliku zajedno gledati utakmicu, svjedočeći radnji koja se odvijala na golemom ekranu od deset četvornih metara. Morao sam brzo intervenirati da ga spriječim da ga razbije”, uzviknuo je Keba, naglašavajući silno uzbuđenje koje je, čini se, nedostajalo na samom terenu.

Prema njegovoj perspektivi, primarni izazov s kojim se suočila reprezentacija Srbije bio je nedostatak učinkovite kontrole i koordinacije.

Prema Kebinim riječima, bila je primjetna neuigranost među igračima, ne samo sinoć nego već dulje vrijeme. Prema njegovom mišljenju, obrana je trebala preuzeti ofenzivnu ulogu, a napad se trebao fokusirati na obranu. Ova strategija je možda rezultirala primljenim golom, ali Keba vjeruje da je mogla riješiti nepovezanost među igračima.

Osim toga, Keba je iznio svoje viđenje trenerske klupe i prijateljski odnos s trenerom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Moj prijatelj je Dragan Stojković Piksi. Moram izraziti svoje žaljenje što to govorim, ali vjerujem da nije učinkovito uspostavio autoritet. Kao vođi grupe, važno nam je da jasno razumijemo međusobne uloge i da radimo zajedno. Keba je naveo kako se čini da postoji nedostatak suradnje i potreba za definitivnim definiranjem odgovornosti unutar tima.

Keba kao značajan problem ističe postojanje ega i kod igrača i kod stručnog stožera.

Za napredak u bilo kojem nastojanju potrebno je suočiti se i priznati vlastiti ego. Bez ove samorefleksije nismo u mogućnosti učiniti bilo kakve smislene napore prema poboljšanju. Ta me spoznaja navela da uočim prisutnost ega u svakom pojedincu, uključujući i stručni stožer i igrače. Keba je istaknuo važnost njegovanja snažnijeg osjećaja timskog duha i entuzijazma među igračima.


Uz kritiku neuigranosti igrača, Keba je istaknuo kako je to dovelo do konfuzije na terenu.

Nedostatak koordinacije i entuzijazma bio je evidentan. Čak i sada, nakon 36 godina, kada uhvatim gitaru da zapjevam, još uvijek posjedujem onaj isti žar i goruću želju za dokazivanjem. Keba je istaknuo nužnost povećanja strasti i energije na terenu.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments