HomeNOVOSTIAko se nosite s posljedicama opeklina od sunca i imate ljuštenje kože,...

Ako se nosite s posljedicama opeklina od sunca i imate ljuštenje kože, evo nevjerojatnog savjeta koji ne uključuje jogurt.

Ako imate simptome opeklina od sunca, poput perutanja kože, postoji jednostavan savjet koji nema nikakve veze s korištenjem jogurta.

Pravilna hidratacija vrlo je učinkovit način borbe protiv opeklina od sunca. Kada je koža izložena suncu, gubi vlagu i isušuje se, uzrokujući ljuštenje. Kako bismo spriječili takve štetne posljedice, prijeko je potrebno osigurati dovoljnu hidrataciju tijela unosom dovoljne količine vode. Alternativno, možete koristiti hidratantnu kremu ili losion koji sadrži hranjive sastojke poput aloe vere, kokosovog ulja ili shea maslaca. Iskorištavanjem umirujućih svojstava ovih organskih elemenata, koža može obnoviti svoj inherentni zaštitni sloj, što rezultira brojnim dobrobitima.
Opekline se mogu učinkovito liječiti hladnim oblozima. Upaljenu, crvenu kožu od opeklina može se smiriti umirujućim učincima hladnog obloga. Tehnika djeluje tako što smanjuje upalu i ublažava svu povezanu nelagodu. Za primjenu ove metode koristite hladnu krpu ili kompresu namočenu u hladnu vodu i pažljivo je stavite na zahvaćeno područje. Najbolje rezultate ćete postići ako ostavite masku na koži neko vrijeme i ponovite postupak nekoliko puta tijekom dana. Za ublažavanje simptoma opečene kože koristite prirodne lijekove poput meda i zobenih pahuljica. Med je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima i može ubrzati zacjeljivanje opeklina.

Za ublažavanje nelagode i pospješivanje procesa ozdravljenja, preporučuje se lagano nanošenje tankog sloja meda na zahvaćeno područje. Ostavite med na koži 10-15 minuta, a zatim isperite. Osim toga, zobena kaša ima umirujuća svojstva koja učinkovito smanjuju svrbež i iritaciju. Pomiješajte zobene pahuljice s vodom kako biste dobili pastu i nježno je nanesite na opečenu kožu. Nakon 15-20 minuta očistite kožu kako biste uklonili mješavinu zobenih pahuljica.

Još jedna vrlo korisna tehnika je uključivanje aloe vere u vaš dnevni režim. Poznata po svojim izvanrednim ljekovitim svojstvima, Aloe Vera je posebno rješenje za ublažavanje uobičajenih tegoba kože oštećene suncem. Za učinkovito liječenje opeklina od sunca lagano nanesite gel aloe vere izravno na zahvaćeno područje i ostavite da se prirodno osuši. Ovaj organski lijek dubinski će navlažiti kožu, ublažiti upalu i ubrzati proces zacjeljivanja.


Ako se nosite s opeklinama i posljedičnom opuštenom kožom, postoji revolucionaran način za pomlađivanje kože nakon izlaganja suncu. Ova metoda je jednako učinkovita kao i jogurt, ali bez neugodnog mirisa i ljepljivosti. Ovim jednostavnim trikom možete ubrzati zacjeljivanje opeklina i reći zbogom jogurtu.

Poznat po svojim ljekovitim svojstvima, gel aloe vere dugo je bio glavni dio režima njege kože. Aloe vera gel bogat je hranjivim tvarima i vlaži, što ga čini izvrsnim tretmanom za umirujuću i pomlađujuću kožu oštećenu suncem. Primjena gela aloe vere pokazala se učinkovitim načinom za postizanje ovih rezultata. Prije nanošenja gela aloe vere, nježno isperite zahvaćeno područje hladnom vodom i osušite ručnikom. Nakon toga umasirajte tanak sloj aloe vera gela na opečenu kožu. Pustite da se gel prirodno osuši na koži i ponovite ovaj postupak nekoliko puta tijekom dana.

Kada se nanese na kožu, gel aloe vere može pružiti umirujući osjećaj i smanjiti upalu i iritaciju. Osim toga, gel ima hidratantna svojstva koja učinkovito hidratiziraju kožu i ubrzavaju zacjeljivanje opeklina. Formirajući zaštitni sloj, gel učinkovito sprječava daljnje isušivanje i ljuštenje. Osim toga, svojstva hlađenja kože gela aloe vere usporediva su s onima jogurta, a hladni oblog može pružiti trenutačno olakšanje od nelagode ili svrbeža. Gel bez napora prodire u kožu ne ostavljajući neželjeni masni ili ljepljivi osjećaj.

Kako bi se osigurala najveća čistoća i izbjegli nepotrebni kemijski dodaci, ključno je odabrati gel aloe vere dobiven u potpunosti iz prirodnih izvora. Bilo da se odlučite za gel svježe ekstrahiran iz lišća aloe vere ili za gotove gelove koje možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama, važno je prije kupnje dobro proučiti popis sastojaka. Klonite se proizvoda koji sadrže sintetičke boje, mirise ili konzervanse kako biste osigurali istinski prirodno iskustvo. Vrlo je važno paziti na izlaganje suncu kada koristite gel od aloe vere.

Kako biste spriječili daljnje opekline, preporuča se koristiti kremu za sunčanje s visokim stupnjem zaštite. Osim toga, preporuča se nošenje zaštitne odjeće, uključujući šešire, te izbjegavanje izravnog izlaganja suncu u vršnim satima dana kada je sunce najjače. Ukratko, ako imate opekline od sunca i kožu koja se ljušti, ne morate piti jogurt. . Umjesto toga, odaberite aloe vera gel i njegove revolucionarne metode.
Primjenom ove kreativne tehnike možete ubrzati oporavak kože nakon sunčanja, omogućujući vam da se brzo riješite jogurta. Jednostavno nanesite tanak sloj gela aloe vere na zahvaćeno područje kako biste uživali u njegovim umirujućim i hidratantnim svojstvima. Ključno je biti oprezan pri izlaganju suncu i koristiti kremu za sunčanje kako biste spriječili buduće opekline.

Ako izgorite na suncu i nakon toga osjetite perutanje kože, nema razloga za brigu. Postoji jednostavna tehnika koja može ubrzati proces ozdravljenja umjesto da se oslanjate na jogurt. Isprobajte ovaj jednostavan savjet i uvjerite se sami u blagotvorne učinke opeklina od sunca Za ublažavanje nelagode, upale i crvenila izazvanih opečenom kožom, korisna je metoda korištenje hladnog obloga. Hladni oblozi također mogu ublažiti ljuštenje kože (neugodan simptom opeklina) smanjujući upalu.


Možete koristiti hladnu krpu ili zavoj namočen u hladnu vodu kako biste ublažili bol i otekline uzrokovane opečenom kožom. Preporuča se ponoviti ovaj postupak nekoliko puta tijekom dana, ostavljajući krpu ili kompresu na zahvaćenom području svaki put nekoliko minuta. Hladni oblozi mogu ublažiti simptome, smanjiti upalu i ubrzati oporavak kože.

Drugi važan aspekt koji treba uzeti u obzir je hidratacija kože. Prilikom izlaganja suncu koža dehidrira i počinje se ljuštiti. Ključno je osigurati unutarnju hidrataciju unosom dovoljno vode. Osim toga, svojoj koži možete vratiti vlažnost hidratantnom kremom ili losionom koji sadrži korisne sastojke poput aloe vere, kokosovog ulja ili shea maslaca.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments