HomeNOVOSTITrpela porodično nasilje, dva puta se razvela, ali dilemu nema: Nisam branila...

Trpela porodično nasilje, dva puta se razvela, ali dilemu nema: Nisam branila ćerkama da budu sa ocem, ma kakav on bio

U tom periodu Anabela Atijas prošla je kroz dva braka i razvode koji su izazvali veliku pažnju tabloida.

Luna i Nina rođene su u njezinoj prijašnjoj zajednici s Gagijem Đoganijem, dok je njezina treća kći Blankica na svijet došla u vezi s Andrejom Atijasom 2009. Godine 2010. raspao se njezin 14-godišnji brak s Gagijem, što je dovelo do razdoblje dugotrajnog neprijateljstva koje je zadavalo značajnu bol njihovim kćerima.
Bez obzira na njegov karakter, Anabela tvrdi da svoju djecu nikada nije branila da provode vrijeme s ocem. Unatoč vlastitim pritužbama, ona priznaje važnost njihove veze između oca i djeteta i vjeruje da bi on trebao imati slobodu komunicirati s njom kako želi.


Anabela Atijas u razgovoru za Blic istaknula je koliko je važno dopustiti svojoj djeci da razviju vlastitu perspektivu i njeguju vezu s ocem, bez obzira na njegovu situaciju. Tvrdi da nije njezino da nameće svoje emocije prema njemu i tvrdi da je ovaj izbor koristan i za nju i za djecu.

Pjevačica je čvrsto uvjerena da dijete s pravom pripada majčinoj skrbi, pa je podržavanje razdvajanja majke i djeteta grešan čin, jer zanemaruje djetetove želje i potrebe. Najveći prioritet treba dati pravima majke i djeteta. Iako svatko može preuzeti ulogu oca, majka je ta koja zauzima poseban i izniman položaj u životu djeteta. Anabela Atijas ističe značaj veze majke i djeteta, priznajući da ima slučajeva da djecu odgajaju osobe koje im nisu biološki očevi. Bez obzira na to, uloga majke ostaje neusporediva.
Premda priznaje da bi određena područja roditeljstva želio promijeniti, ostaje pri čvrstom uvjerenju da je postizanje savršenstva u ovoj ulozi nedostižan cilj za bilo koju osobu.


Najvažnije je postupati prema iskrenim i dobronamjernim emocijama. Anabela je istaknula sklonost djece da zanemaruju širu sliku kada ih se podsjeti da se toplo obuku u hladnim uvjetima. Ključno je razumjeti da svaka nelagoda nosi posljedice. Anabela je istakla da je majčino vođenje bilo dosljedno dobrodušno i bez zle namjere, a ona sama nikada nije pokazivala pretjeranu strogoću.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments