HomeNOVOSTI“MOJA ŽENA MENE PERE, SPREMA HRANU, MESI MI SLAVSKI KOLAČ” Stav oca...

“MOJA ŽENA MENE PERE, SPREMA HRANU, MESI MI SLAVSKI KOLAČ” Stav oca Predraga Popovića izazvao lavinu: “Kad bi svi tako radili…”

U sferi intelektualnog klera, o. prefrag Stanković ističe se kao vrlo oštrouman pojedinac, često osvajajući publiku svojim viralno vrijednim izjavama. Nedavno je dao posebno briljantnu izjavu koja je izazvala široku raspravu u srpskim medijskim krugovima…

Tijekom nedavnog intervjua Predrag Popović, istaknuti pravoslavni svećenik poznat po svom javnom zagovaranju kršćanskih vrijednosti i spoznaja, iznio je svoje stajalište o instituciji braka. Popović je naglasio da je brak primarni cilj đavla koji ga neumorno nastoji razgraditi. Ovaj zlonamjerni obrazac bio je očit od samog početka, s tim da je zajednica Adama i Eve bila pogođena destruktivnim utjecajima. Đavolji poticaj ne proizlazi iz naših postupaka, nego iz njegove namjere da ismijava Boga, potpuno svjestan dubokog značenja koje Bog pridaje svetoj vezi između muškarca i žene.


U svom gostovanju na K1 televiziji, Predrag Popović je naglasio upravo to i iznio osobnu anegdotu kojom je dočarao zavrzlame vlastitog braka. Unutar svete bračne veze moja supruga preuzima višestruke uloge – ona nije samo moja intimna partnerica, već i njegovateljica i ona koja s ponosom nosi moje ime. S obzirom na sve što čini za mene, bi li bilo opravdano da je izdam? Kome da se zakunem na vjernost? Bog? Prijatelj? Gdje bi uistinu trebala ležati moja lojalnost? Ako ne mogu ostati vjeran svojoj supruzi, možda bi bilo najbolje da se mirno rastanemo, jer se čini da smo se rastali.

Ovo je scenarij koji se ponavlja i sigurno neće biti konačna pojava. Zbogom, ali shvatite da kada se u potpunosti posvetite drugoj osobi, morate dati cijelo svoje biće. Ova predanost će vas oblikovati u osobu kakva vam je suđeno postati. Kao suprug, u potpunosti prihvaćam svoju ulogu i nema osjećaja natjecanja ili neprijateljstva između moje žene i mene – svatko od nas ima svoje različite dužnosti. U vrijeme bolesti spremno preuzimam sve poslove koje ona inače obavlja.

U vrijeme bolesti, ona preuzima moje odgovornosti, pokazujući naš timski rad i razumijevanje da je brak suradnički pothvat. Dajući prednost njezinoj dobrobiti, dajem prednost i svojoj dobrobiti i težim duhovnom ispunjenju. Za mene je prisutnost mog partnera ključna za potpuno i ispunjeno postojanje u zagrobnom životu. Osim toga, važno je napomenuti da se ideja koju sam izrazio univerzalno odnosi na sve brakove, bez obzira na spol.


Koncept braka je kohezivni entitet koji se ne bi trebao raščlanjivati ​​ili fragmentirati uključivanjem rodnih razlika. Nažalost, moderno društvo često umanjuje značaj braka, svodeći ga na ugovorni aranžman vođen isključivo osobnim interesima i dogovorima, bez obzira na ljubav, povjerenje i brigu. Stoga se savjetuje suzdržati se od prepričavanja melankoličnih priča o brakovima bez ljubavi, jer pravi brak ne može postojati bez ljubavi između partnera. Brak smatram jedinstvenom cjelinom koja obuhvaća jedinstvene osobnosti uključenih pojedinaca. Samo kroz ovu leću, moji dragi suputnici, možemo istinski shvatiti jedinstvo Boga, koji se očituje kao tri različite osobe.

Bračna veza je manifestacija istinske i uzajamne ljubavi, koja se pokazuje kroz djela nesebičnosti za poboljšanje partnera. Upravo zato povlačimo paralele između Crkve i Kristove zaručnice, jer ljubav ima moć pobijediti test vremena i izdržati i najteže kušnje. Služi nam kao primjerni model za oponašanje. Otac Peđa Popović zaključio je svoje obraćanje ovim dubokim riječima koje je podijelio u videu na svom Instagram profilu. Odjeljak za komentare bio je prepun pratitelja koji su izražavali različita mišljenja, iako se većina slagala s njegovim stajalištem.

Potpuno se slažem s mišljenjem da su moderne žene nadišle tradicionalne uloge isključivo kućnih sluškinja i domaćica za svoje supružnike. Ovo je zaista pohvalno i pokazuje istinsko poštovanje prema ženama i instituciji braka. Kad bi svi dijelili ovo stajalište o braku, naš bi svijet nedvojbeno postao skladno svetište za cijelo čovječanstvo, kako u Božjim očima tako iu očima društva. Ispod objave ostavljeni su brojni komentari, uključujući izraze zahvalnosti pojedinaca koji su se identificirali kao sljedbenici islamske vjere. Unatoč svojim vjerskim uvjerenjima, našli su ogromnu vrijednost u slušanju ove osobe i izrazili su svoju iskrenu zahvalnost za znanje koje su stekli. Ovi osjećaji zahvalnosti bili su samo tračak mnogih komentara koji su se nizali.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments