HomeNOVOSTIALBANAC SE "PERE" NAKON PROSTAČKOG GESTA NA EURO! Jezivo vređao Srbe i...

ALBANAC SE “PERE” NAKON PROSTAČKOG GESTA NA EURO! Jezivo vređao Srbe i Makedonce, a sada se pravda – “Zaista nisam vikao…”

Nedavno je Mirlind Daku, igrač albanske reprezentacije, konačno prekinuo šutnju o skandalu koji se dogodio tijekom Europskog prvenstva. Tijekom ovog incidenta uputio je uvredljive uvrede prema Srbima i Makedoncima na krajnje odbojan način.

Nakon što mu je UEFA izrekla suspenziju od dvije utakmice, u intervjuu za ruske medije izrazio je žaljenje zbog svojih postupaka.

– Situacija je izmakla kontroli. Ovo je nedvojbeno jedan od najizazovnijih trenutaka na mom profesionalnom putu – rekao je Daku, dodajući:

Nedvojbeno, prošli tjedan predstavljao je goleme izazove s kojima se nikada prije nisam susreo. Pritisak koji sam doživio bio je ogroman i našao sam se u središtu pozornosti skandala koji me ispunjava dubokim sramom. Nikad mi nije bila namjera stvoriti takvu nevolju, a kamoli pomamu koju je potaknula u medijima. Situacija je izmakla kontroli, zbog čega sam se osjećala potpuno bespomoćno. Posljedice ovog događaja bile su nevjerojatno stresne, jer te misli neprestano obuzimaju moj um. Bez sumnje, ovo je jedan od najtežih trenutaka s kojima sam se suočio na svom profesionalnom putu.

Pojasnio je Daki razloge svoje odluke obratiti se navijačima nakon utakmice Hrvatske.

Nakon prve utakmice protiv Italije, naš branič Elseid Hisaj suočio se sa salvom kritika i navijača i medija. U želji da mu iskažem podršku, ispratio sam ga na tribine nakon utakmice protiv Hrvatske, nadajući se da će ga navijači zagrliti, bodriti i zajedno sudjelovati u ovom trenutku slavlja. U jednom trenutku su mu dodali megafon, a ja sam stajao blizu. Na kraju se megafon našao u mojim rukama i tada sam izgovorio te riječi – ispričao je Daku u intervjuu za “Sport Ekspres”.


Dotični nogometaš objasnio je zašto je teško kontrolirao emocije.

U utakmicama ove prirode gledatelji se često upuštaju u dobacivanje navijača iz protivničkih zemalja. Ova prožimajuća atmosfera prožima cijelu utakmicu, utječući na svakog pojedinca na stadionu. Zaključak te utakmice bio je emotivno nabijen jer smo u zadnjim minutama uspjeli izjednačiti, a ja sam imao priliku debitirati na turniru. Kao rezultat toga, emocije su navrle i preplavile se. No, moram naglasiti da to ni na koji način ne opravdava moje postupke. Odmah nakon što sam izgovorio te uvredljive primjedbe, postao sam itekako svjestan neprimjerenosti svog ponašanja i priznao: “Ove riječi su neprihvatljive.” Bio sam istinski zatečen intenzitetom svoje emocionalne reakcije, shvativši da sam si dopustio takvo ponašanje.

Prema njegovim riječima, njegove uvrede bile su upućene isključivo Sjevernoj Makedoniji, a ne Srbiji.

Želim da pojasnim da nisam povisio ton niti davao bilo kakve primjedbe u vezi sa Srbijom. Štoviše, duboko žalim što sam ikome izgovorio te riječi. To je potpuno neprihvatljivo i zaista se kajem. Ovaj događaj je uznemirujući i ne donosi mi nimalo radosti.

Prema Dakuovim riječima, protiv njega nije bilo prijava od strane pojedinaca iz Srbije.

Nakon događaja, Nogometni savez Srbije odustao je od podnošenja službenih pritužbi UEFA-i. Dakle, nije bilo službenih pritužbi na moje postupke. Dopustite mi da ponovim, ova konkretna okolnost me ne veseli. Duboko žalim i ispričavam se svima na koje je ovaj incident negativno utjecao.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments