HomeNOVOSTIKOJE SU PESME POSTALI HITOVI IZ DRUGOG PUTA! Tek kada su Šaban,...

KOJE SU PESME POSTALI HITOVI IZ DRUGOG PUTA! Tek kada su Šaban, Ceca, Sanja, Zorica otpevali ove pesme su ZAŽIVELE U NARODU!

Zorica Brunclik, Ceca Ražnatović, Sanja Đorđević, Šaban Šaulić i Vida Pavlović, iako potonjih dvoje više nisu među nama, iza sebe su ostavili dugogodišnju karijeru ispunjenu bezvremenskim hitovima koji su svoj vrhunac doživjeli upravo njihovim izvođenjem.


“Zrak koji dišem”, jedna od najpopularnijih Cecinih pjesama, zapravo je obrada. Godine 1994. Ceca je snimila album “Još spavam u tvojoj košulji” na kojem se nalazi i pjesma “Vazduh koji dišem”. Zanimljivo, njezina tadašnja kolegica i prijateljica Slavica Tripunović Dajana upravo je izdala album na kojem se nalazi ista pjesma. Prepoznavši potencijal ove pjesme, Ceca se obratila talentiranim kantautoricama Marini Tucaković i Aleksandri Radulović Futi, koje su zaslužne za “Cvetak zanovetka”, i zamolila da izvedu “Vazduh koji dišem”. Od tada je postao bezvremenski klasik.

Idemo dalje, imamo dvije pjesme za razgovor: “Pjesma o njoj” ili “Tebi i meni za prošle dane”. Izvorno ju je 1982. snimio Halid Bešlić, kasnije ju je obradila Sanja Đorđević trinaest godina kasnije. Iznenađujuće, pjesma je uspjela tek u drugom pokušaju, a i danas je popularna u Đorđevićevoj izvedbi. Zaronimo sada u intrigantnu priču iza narodne pjesme “Raširi ruke o majko stara.” Ovu pjesmu inicijalno je snimio Budimir Buca Jovanović, renomirani harmonikaš, kompozitor i, začudo, talentirani pjevač. Napisao je hit za Šabana Šaulića s kojim je surađivao. No, pjesmu je prva otpjevala Zorica Brunclik i pretvorila je u hit. I Šaban ju je izveo kao svoju, što joj je dodatno dalo popularnost


Pjesmu “Cveto mori” prvo je izveo Dragan Vučić, ali je tek obrada Šabana Šaulića pod nazivom “Cveta” postala hit. Slično su sa svojim pjesmama imale Vida Pavlović i Živkica Miletić. Godine 1975. Živkica je otpjevala “Svi traže novu ljubav” Novice Uroševića, koja je tek nakon druge izvedbe stekla popularnost. Iduće godine Vida Pavlović s istom pjesmom postiže slavu.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments