HomeNOVOSTIPre godinu dana mu umro sin, a pevač kao u zemlju da...

Pre godinu dana mu umro sin, a pevač kao u zemlju da je propao: Kuma otkrila šta će biti sa njegovom karijerom

Enes Begović, nakon tragičnog gubitka sina, namjerno se medijski zadržao. Duboki utjecaj ovog gubitka naveo ga je da se povuče u sebe, posvećujući većinu svog vremena svom unuku, koji je došao na svijet nakon sinovljeve smrti.

Nakon žalosnog događaja, odlučio je suzdržati se od bilo kakvih javnih nastupa. Prošlo je tačno godinu dana od nesretne smrti sina Enesa Begovića. Nakon ovog razornog događaja, pjevačica se odlučila distancirati od svjetla javnosti. Želimo vam skrenuti pažnju na srceparajuću smrt Arminovog sina na Infektivnoj klinici u Sarajevu, nakon hrabre borbe protiv autoimune bolesti. Suočen s obiteljskim poteškoćama, Armin je hrabro krenuo na liječenje u inozemstvo i potražio savjete od liječnika u Sarajevu. Tragično, izgubio je život zbog bolesti prethodne godine, ostavivši iza sebe ožalošćenu obitelj i svoju suprugu, koja je rodila samo tri tjedna nakon njegove prerane smrti.


Na Enesovoj dženazi okupila se ne samo njegova uža obitelj, već i popriličan broj kolega iz estrade kako bi oplakivali stradajući gubitak voljenog sina. Sa suzama u očima, Begović se posljednji put oprostio od sina, izjavljujući mu vječnu ljubav. Nakon ovog tragičnog događaja, Enes, poznati entuzijast zabavne glazbe, donio je odluku da se povuče iz javnosti. Nedavno je njegova kuma Elvira Rahić otkrila u kakvom je pjevačevom stanju otkrila neizmjernu bol koju je morao podnijeti.

S krajnjim je uvjerenjem jasno dao do znanja da neće ponovno posjetiti lokaciju do dana sjećanja na smrt njegova sina. Nemoguće je adekvatno izraziti intenzitet moje žarke želje da nitko drugi ne bude podvrgnut istom mučnom iskustvu koje je doživio moj kum. To je zaista neshvatljivo i tu činjenicu iskreno ističem – izjavila je pjevačica, nakratko zastajući da sabere emocije prije nego što je nastavila. Elvira je na svoj veličanstven način podijelila svoja razmišljanja o ogromnim izazovima brige za bolesno dijete i neodoljivoj boli njihovog odlaska. Posebna bit koja je postojala u djetetu, manifestacija njihovih obiteljskih veza, nikada se ne može povratiti.
Enes, osoba koja visoko cijeni svoju obitelj, iz ovih veza crpi utjehu i snagu. Duboka praznina koja proizlazi iz ove odsutnosti neporecivo će preoblikovati njegovu srž bića, ostavljajući značajnu prazninu u njegovom postojanju. Usred nedavnih iskušenja koja su utjecala na Enesov život, njegov usko povezani krug voljenih ostao je nepokolebljiv, nudeći mu nepokolebljivu podršku da prebrodi patnju koju je proživio.

Usred niza izazova i pobjeda, ostali smo postojani u našoj podršci za njega, osnaženi božanskom snagom i potaknuti nepokolebljivom nadom. Stojeći rame uz rame sa svojim najbližim osobama od povjerenja, odanim prijateljima i odanom obitelji, željno iščekujemo njegov povratak kući, akutno svjesni neporecive praznine koja prožima svaki nastup. Ove emocije gorljivo su prenesene u izjavi dostavljenoj našem izdanju. Iako glazba ima sposobnost ublažiti bol, ona ne može ponuditi sveobuhvatan lijek.

Enes Begović, proslavljeni bosanskohercegovački folk pjevač, od mladosti je hipnotizirao publiku svojim nesvakidašnjim vokalnim talentom. Od mladosti je pokazao svoje izvanredne sposobnosti kroz repertoar koji uključuje bezvremenske klasike kao što su “The Orphan”, “Noći nema kira”, “Bosanac”, “Samo once se jivi”, “Oprosti jo Boze” i “Oči”. boje baje baje badem”, među ostalim. Tijekom svog života dosljedno je naglašavao dubok utjecaj koji je njegova obitelj, posebice njegov otac koji je tragično preminuo u dobi od 22 godine, imala na njegova postignuća.


Duboki utjecaj ovog tragičnog poraza zauvijek je promijenio tijek njegova života. Bilo je to na jednom glazbenom festivalu gdje su se susreli s budućom suprugom, a zajedno su dobili dvoje djece: kćer Adrijanu i sina Armina. Nažalost, Enes je preživio muku koja je po mnogima najveći teret za svakog pojedinca – gubitak vlastitog djeteta. Ipak, upravo je suradnja s Gocom Božinovskom na pjesmi “Kaznio me život” ovog iznimno talentiranog pjevača imena koje nosi veliku simboliku potjerala u sferu slave.

Enes Begović, poznat kao ultimativno čudo od narodne glazbe u bivšoj Jugoslaviji, stekao je brojna cijenjena priznanja tijekom svog slavnog putovanja u industriji. Naime, četiri puta mu je dodijeljeno visoko cijenjeno priznanje “Zlatna ruža mira”. 2008. godine obilježio je njegov trijumf na Ilidžanskom festivalu, gdje je osvojio publiku dirljivom izvedbom pjesme “Soul of Sarajevo”. Među njegovim izuzetnim uspjesima su njegovi zadivljujući solo nastupi u Tuzli, Sarajevu, Visokom, Chicagu, New Yorku i Melbourneu. Značajnim solističkim koncertom održanim u cijenjenoj dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu 2011. godine obilježio je izuzetnih dvadeset i pet godina svoje uspješne karijere.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments