HomeZANIMLJIVOSTISaša i Dejan Matić nisu rođeni slepi: Greška jedne osobe koštala ih...

Saša i Dejan Matić nisu rođeni slepi: Greška jedne osobe koštala ih je vida, a evo zašto su odbili operaciju

Najpoznatiji blizanci na našoj muzičkoj sceni, Saša i Dejan Matić, rođeni su 26. aprila 1978. godine u Drvaru. Njihova majka Dragica imala je urednu trudnoću sve do trenutka prevremenog porođaja. Blizanci su došli na svet u šestom mesecu trudnoće, što je zahtijevalo hitan transport u zagrebačku bolnicu, gdje su smješteni u inkubator.

Priča o njihovom gubitku vida je tužna i složena. Prema jednoj verziji događaja, blizanci su rođeni kao zdrave bebe, ali je greška medicinske sestre dovela do tragičnih posljedica – oba brata su izgubila vid. Dejan Matić je jednom prilikom rekao: „To je bila nepažnja. Koga, kako… Nisam ulazio u detalje. Da li je lekar, da li je medicinska sestra, nisam istraživao. Bilo je to rođenje pre vremena. A da je bila nepažnja, bila je.“

 

Spekulacije o mogućnosti da im se hirurškim putem povrati vid su postojale, ali veće šanse za to navodno je imao Saša. Međutim, on je, u znak solidarnosti sa bratom, odbio operaciju. „To je bezveze priča. Htjeli su na nama da rade nekakve eksperimente. Naši roditelji to nisu dozvolili, a ni mi nismo bili saglasni. Toliko mi je dosadilo da se o tome priča godinama, da nemate pojma. Dve najgore teme su: da li sam u svađi sa bratom i šta je bilo sa mojim vidom,“ priznao je Saša Matić.

Iako su izgubili vid, to nije omelo Sašu i Dejana Matića da izgrade zavidne karijere i vode normalan život. Postali su simboli upornosti i talenta na našoj muzičkoj sceni. Njihova popularnost prevazilazi granice Srbije, a njihova muzika je voljena širom Balkana. Pored muzičke karijere, obojica su ostvareni i na privatnom planu. Saša je već dvadeset godina u braku sa suprugom Anđelijom i zajedno odgajaju dve kćerke. Dejan se oženio 2012. godine i ima dva sina, te takođe uživa u porodičnom životu.

 

Njihov put nije bio lak, ali su uspeli da prevaziđu sve prepreke. Njihova priča je inspiracija mnogima koji se suočavaju sa životnim izazovima. Usprkos hendikepu, dokazali su da je moguće postići velike stvari uz dovoljno volje i truda. Njihovi koncerti su uvek dobro posećeni, a publika ih obožava zbog njihove iskrenosti i emotivnih nastupa.

Njihova muzika nosi posebnu težinu upravo zbog njihovog životnog iskustva. Pesme koje pevaju često imaju duboku emotivnu rezonancu, a njihovi glasovi su prepoznatljivi i voljeni. Saša i Dejan Matić su, bez sumnje, ostavili neizbrisiv trag na muzičkoj sceni i nastavljaju da inspirišu nove generacije muzičara.

Kao braća, njihova povezanost je očigledna i često ističu koliko im znači međusobna podrška. Bez obzira na spekulacije o njihovim odnosima i zdravstvenom stanju, njihova zajednička snaga i ljubav prema muzici ostaju nepokolebljivi. Oni su dokaz da ništa ne može stati na put istinskom talentu i ljubavi prema onome što radiš.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments