HomeNOVOSTIREGIONOBJASNILA! “Emra, da li bi se udala za Milana, Jovana itd… iako...

OBJASNILA! “Emra, da li bi se udala za Milana, Jovana itd… iako ste ti i roditelji muslimani?” Evo šta je odgovorila… (VIDEO)

Ovo je vrlo važna tema koja se tiče ličnih sloboda i poštovanja različitosti. Evo preuređenog teksta:

Emra iz Sandžaka nedavno se našla na meti nekih nacionalističkih komentara zbog svog otvorenog stava prema međunacionalnim i međuvjerskim vezama. Njena filozofija da ljude ne dijeli po nacionalnosti i vjeri, te da bi se udala za osobu bez obzira na vjeru – bilo da je musliman, pravoslavac ili katolik – naišla je na podršku ali i osudu, kao i u svakodnevnom životu.

Emra je istakla da je njena porodica muslimanskog vjeroispovijedanja i da joj majka nosi hidžab, ali naglasila je da to ne određuje njen izbor životnog partnera. Za nju je ključno da se zaljubi u osobu koja odgovara njenim životnim vrijednostima i karakteristikama koje smatra važnim za partnerstvo.

U društvu koje je duboko podijeljeno po nacionalnim i vjerskim linijama, nije iznenađujuće što se susreće s osudama zbog svoje kosmopolitske orijentacije. Ipak, Emra zaslužuje podršku svih koji cijene individualni izbor i njeguju antifašističke vrijednosti, koje se zalažu za poštovanje različitosti i slobodu izbora u ljubavi i životu.

Ovaj tekst pokušava jasno prenijeti Emrinu priču o poštovanju individualnih prava i izbora, kao i o otporu prema nacionalističkom i vjerskom netolerancijom koji joj se suprotstavljaju.

@otraemhhh

Odgovori @user9943670230691 #fyp #otraemh

♬ original sound – Emra Hot

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments