HomeNOVOSTIOtac ostavio curicu (2) tri sata u autu na plus 42, umrla...

Otac ostavio curicu (2) tri sata u autu na plus 42, umrla je. Nećete vjerovati što je radio za to vrijeme: “Inače nije takav…”

Otac iz Arizone Optužen za Ubojstvo iz Nehata nakon Tragične Smrti Dvogodišnje Kćeri

Christopher Scholtes, 37-godišnji otac troje djece iz Marane, predgrađa Tucsona u Arizoni, suočava se s teškim optužbama za ubojstvo iz nehata nakon što je njegova dvogodišnja kći Parker preminula u vrućem automobilu. Tragedija se dogodila 9. srpnja, dok je Scholtes bio zaokupljen igranjem videoigara na PlayStationu dulje od tri sata, potpuno zaboravljajući na svoju kćer koja je ostala u vozilu.

Prema izvještajima, Scholtes je odlučio ostaviti Parker u automobilu nakon povratka iz kupovine, kako joj ne bi ometao san. Planirao ju je ostaviti samo pola sata, no situacija se tragično odužila. Njegova supruga Erika Scholtes, koja radi kao anesteziologinja, pronašla je djevojčicu po povratku kući. Prema sudskim dokumentima, Erika je putem SMS poruka ukorila svog supruga, podsjećajući ga na prethodne upute da djecu nikada ne ostavlja samu u automobilu.

Scholtes je tvrdio da je zaboravio na Parker jer se zaokupio igranjem videoigara i pripremom hrane. Međutim, policijska istraga i pregled snimki nadzornih kamera otkrili su da je Scholtes stigao kući nešto poslije 12:30 sati i ostavio djevojčicu u vozilu više od tri sata, izloženu ekstremnim temperaturama koje su dosezale 42 stupnja Celzijusa. Scholtes je tvrdio da je ostavio uključenu klimu u automobilu, ali je također priznao da je bio svjestan kako će se klima automatski isključiti nakon 30 minuta.

Dok je Scholtes igrao videoigre, njegova supruga Erika se vratila kući i otkrila užasan prizor. Potresena, odmah je obavijestila supruga i hitne službe. Unatoč pokušajima oživljavanja, Parker je proglašena mrtvom na mjestu događaja. Tijekom sudskog postupka, Scholtes je izrazio duboko žaljenje zbog svoje nepažnje, priznajući da nije mogao pojmiti kako je mogao učiniti takvu pogrešku.

Tužitelji su zahtijevali jamčevinu od milijun dolara, ističući ozbiljnost optužbi i potencijalni rizik za bijeg. No, sudac je odlučio postaviti jamčevinu na 25.000 dolara, uzimajući u obzir molbu Erike Scholtes da njen suprug bude pušten na slobodu kako bi obitelj mogla zajedno proći kroz proces tugovanja i organizirati pogreb za Parker.

 

Erika Scholtes je tijekom suđenja naglasila da je ovo bila tragična pogreška i da ponašanje njenog supruga nije odraz njegovog uobičajenog karaktera. Zamolila je suca da omogući obitelji da ostanu zajedno u ovim teškim trenucima, ističući važnost prisutnosti oca za njihovo dvoje preostale djece.

Christopher Scholtes sada se suočava s optužbama za ubojstvo i ugrožavanje djeteta. Njegov pravni tim planira se boriti protiv optužbi, ističući da je Scholtesova pogreška rezultat nesretnog spleta okolnosti, a ne namjere. Unatoč tome, ovaj tragični incident služi kao upozorenje roditeljima diljem svijeta o opasnostima ostavljanja djece u vozilima, posebno tijekom vrućih ljetnih mjeseci.

Ovaj tragični događaj potresao je lokalnu zajednicu u Marani, a mnogi su izrazili sućut obitelji Scholtes. Organizirane su brojne inicijative za podizanje svijesti o opasnostima ostavljanja djece u automobilima, a lokalne vlasti pozivaju roditelje na dodatni oprez kako bi se spriječile slične tragedije u budućnosti.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments