“AKO MU NIJE JASNO ŠTA JE URADIO…”: Oštra reakcija iz Komšićevog kabineta na istupe ambasadora Srbije

Ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević rekao je danas da nije bio u prilici da ode na sastanak na koji ga je pozvao predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, te istakao da ga je jedan od Komšićevih saradnika obavijestio da je pozvan da pređe “na kaficu”, uz napomenu da može biti vrlo neprijatno.

“Slobodna Bosna” zatražila je reakciju iz Kabineta predsjedavajućeg Komšića na ove kontatacije Aleksandra Đorđevića, ambasadora Srbije u Bosni i Hercegovini.

Iz kabineta nam je odgovorio savjetnik Davor Vuletić i konstatovao da ambasador Srbije nije pozvan na kaficu nego na ozbiljan razgovor.

“Uopće nisam komunicirao direktno sa ambasadorom, nego kako to praksa nalaže sa ambasadom. Ambasador Srbije nije pozvan na kafiću i ćaskanje, niti je iko s njim toliko blizak da bi s njim pio kafu i ćaskao, nego je pozvan zbog ozbiljnih stvari koje se tiču dvije države. Ako mu nije jasno šta je uradio postupajući ovako, predlažemo mu da se konsultuje s nekim ko ima ozbiljno diplomatsko iskustvo, a ne sa kolegama iz BIA”, odgovorili su iz Komšićevog kabineta.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.