BORENOVIĆ SE OBRUŠIO NA SNSD: “Preduzeća, porodice ili pojedinci bliski režimu bogatili se…”

“Preduzeća, porodice ili pojedinci bliski režimu su se bogatili na koroni. Kupovali su maske za 30 feninga, a prodavali ih za 6 KM. Kupovali respiratore za 15.000, a narodu Republike Srpske prodavali za 150.000 KM”, rekao je on

“Političke krize u BiH na ruku idu jedino Izetbegoviću, Čoviću i Dodiku. Niko od pomenute trojice se ne vraća na nastanak krize, a to je Inckov zakon. O tome ne govori ni vlast Srpske”, kaže predsjednik PDP-a Branislav Borenović u emisiji “Puls” BN televizije.

On podsjeća da nije prvi put da se SNSD ogluši o zaključke koje je sam potencirao u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Selektivno uzimaju sa tog stola šta im treba i prave politički haos. Pokazuju neozbiljnost, nedosljednost, neprincipijelnost i uvlače nas u nove konflikte. Oni zanemaruju Inckov zakon i dovode u Republiku Srpsku sa posebnim sjednicama nove probleme. Isto tako i sa zakonima koji su lijepi za čuti, ali su nerealni, nemogući, teško ispunjivi jer ne prate onu proceduru kakva je predviđena kada je u pitanju prenos nadležnosti.”

Cjelokupna politička halabuka poslužila je za zataškavanja krupnih afera, jasan je predsjednik PDP-a.

“Preduzeća, porodice ili pojedinci bliski režimu su se bogatili na koroni. Kupovali su maske za 30 feninga, a prodavali ih za 6 KM. Kupovali respiratore za 15.000, a narodu Republike Srpske prodavali za 150.000 KM.
Razne antigenske testove lošeg kvaliteta su prodavali građanima. Ono što je najveći zločin prema vlastitom narodu jeste poigravanje sa kiseonikom. Nešto što ljudi koriste da bi preživjeli”, rekao je Borenović.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.