HomeHRONIKADEJAN NAMERNO VOZIO U KONTRA-SMERU, KAMERE SNIMILE GDE SE UKLJUČIO: Novi podaci...

DEJAN NAMERNO VOZIO U KONTRA-SMERU, KAMERE SNIMILE GDE SE UKLJUČIO: Novi podaci iz istrage – nije bilo tragova kočenja

Prema nalazima istrage, Dejan J. je namjerno uletio na autocestu u pogrešnom smjeru.

Prema neslužbenim saznanjima iz istrage, Dejan J. je svojim vozilom “punta” namjerno prešao u suprotni smjer na autoputu “Miloš Veliki”, prenosi Informer. Nažalost, Dejan J. je u nesreći koja je uslijedila preminuo, dok su njegov suvozač Nenad K. i žena koja je upravljala “hjundaijem” hospitalizovani. Kamere su uspjele uhvatiti trenutak kada Dejan J. skreće na autocestu u suprotnom smjeru.

Prema informacijama dobivenim sa snimki kamera, nema dokaza da je “punto” greškom skrenuo na autoput. Naprotiv, vidljivo je da je automobil na kružnom toku skretao u suprotni smjer prema “Milošu Velikom”. Očevidom je utvrđeno da se vozilo u trenutku sudara kretalo brzinom od 130-135 km/h te da nije bilo znakova kočenja. Hyundai se, pak, kretao brzinom od oko 80 km/h. Ovu informaciju za Informer prenosi izvor blizak istrazi.

Prema izjavi putnice N.K. (40) u Urgentnom centru kretale su se autoputem “Miloš Veliki” iz suprotnog smera u “fiatu smrti” kojim je upravljao D.J. (51). N.K. potvrdili da su obojica prije vožnje pili alkohol.

Prije prometne nesreće bio je u alkoholiziranom stanju. Ja sam osobno popio 0,75 litara votke, dok je Dejan popio tri piva od 0,5 litara. Naše odredište bila je svadba na svastici u Ivanjici. Prošli smo tranzitom kroz Beograd i nastavili Bulevarom vojvode Mišića, zaustavivši se na benzinskoj postaji prije nego što smo nastavili. Ne mogu se točno sjetiti gdje smo se uključili na autoput, ali u blizini je obilaznica kod Ostužnice u smjeru Novog Sada. Nažalost, pogrešno smo skrenuli kada smo stigli do autoputa “Miloš Veliki”, uključivši se u traku koja je usmjeravala promet prema Novom Beogradu. Zbog toga smo vozili u suprotnom smjeru prema Obrenovcu, što je bilo zabranjeno.

Tijekom vožnje upozorio sam D. da smo skrenuli na krivom izlazu, no odlučili smo nastaviti i prvom prilikom sići s autoceste. Nažalost, sudarili smo se s nadolazećim automobilom i vozilo nam se zapalilo. Pokušao sam probuditi D. i izaći iz auta, ali nisam uspio, pa sam pobjegao kroz vozačeva vrata. D. je još uvijek bio u automobilu i bez svijesti kada se zapalio. Navedeno je da tijekom vožnje nije koristio mobitel, a ruku je držao kroz prozor.

Treće osnovno javno tužiteljstvo, nadležno za nadzor nad ovim slučajem, pokrenulo je više postupaka radi prikupljanja dokaza. Naložena je obdukcija, toksikološka vještačenja, očevid vozila i identifikacija tijela. Svi ovi podaci bit će objedinjeni u izvješću koje će biti dostavljeno tužiteljstvu. Ishod istrage otkrit će istinu o događaju, a bit će uzeti u obzir i iskazi ranjenih osoba.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments