Dodik: Komšić još nije prebolio slom režima Mila Đukanovića

Izetbegovićeve i Komšićeve izjave ugrožavaju međuvjerski dijalog, kazao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da “drugi bošnjački član” Željko Komšić nije krio razočarenje rezultatima izbora u Crnoj Gori 30. avgusta i da slom režima crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića nije još prebolio.

Dodik je istakao da ne zna kako bi drugačije shvatio Komšićev napad na Srpsku pravoslavnu crkvu koju Milo Đukanović, a onda i njegov sarajevski advokat Komšić vide kao krivca za gubitak vlasti DPS.

– Komšiću na primjer nije palo na pamet da se zapita da li je velika hrišćanska pobuna, koja se desila u Crnoj Gori rezultat diskiriminacije i ugrožavanja osnovnih ljudskih i vjerskih prava od režima Mila Đukanovića i to nad najbrojnijom vjerskom zajednicom u državi, istakao je Dodik u izjavi Srni upitan da prokomentariše izjavu Komšića da Dodik, kako kaže, uzima aktivno učeće u jednom projektu koji ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju cijele regije.

Dodik je rekao da je “indikativno da samo u sedam dana imamo napade na SPC, najprije od Bakira Izetbegovića, a sada i od Željka Komšića.

– Sve liči na negdje dobro izrežiranu predstavu u kojoj su ova dvojica dobili epizodne uloge koje bi trebalo da sugerišu da je SPC izvor nestabilnosti na ovom području, a onda da tu tezu prodaju međunarodnim centrima moći, naglasio je Dodik.

Dodik je konstatovao da su izjave poput ove Komšićeve ili Izetbegovićeve od prije neki dan prešle s političkog na teren religijskog, ugrožavajući pri tom dobar međuvjerski dijalog koji postoji u BiH.

Oslobođenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.