HomeNOVOSTIBIHDodik: Nema nazad, nećemo se povući pred prijetnjama i sankcijama

Dodik: Nema nazad, nećemo se povući pred prijetnjama i sankcijama

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio je da će ova stranka “promovisati program samostalnosti Republike Srpske u okviru BiH”, te nastavio sa retorikom koja je uznemirila javnost u cijeloj BiH.

“O ovom programu danas će raspravljati Predsjedništvo SNSD kako bi do kraj ovog mjeseca održali sjednicu Glavnog odbora stranke koja bi trebalo da bude na Palama”, rekao je novinarima Dodik u Banjaluci prije sjednice Predsjedništva SNSD-a.

“Ako ostavimo da i dalje tako jedna nenavođena raketa kao što je Ustavni sud počne donositi odluke, ukinut će RS vrlo brzo. Naša procjena je da nema nazad. To nije fer prema ovom narodu. Pripremili smo sve uslove da RS nastavi funkcionisati. Protiv smo sukoba, spremni smo na dijalog. RS neće voditi nikakve oružane akcije osim u slučaju da bude napadnuta. Vjerujemo da muslimani mogu nešto paravojno da učine. Mislimo veoma ozbiljno i nećemo se povući pred prijetnjama i sankcijama”, dodao je Dodik.

On je naveo da će Predsjedništvo SNSD danas razmatrati i “kršenja Ustava BiH i ponovio da će biti povučene saglasnosti na Oružane snage BiH, biti proglašeni ništavni zakoni o Sudu i Tužilaštvu BiH, UIO, te SIPI i OBA nakon čega bi Republika Srpska trebala da formira svoju obavještajnu strukturu”. Naveo je i to kako SIPA-i treba zabraniti djelovanje u RS.

“Ovo je zadnji trenutak da se vratimo kući. Da RS vrati ono sto joj je oteto. O ovome smo pričali sa nekim nama važnim pitanjima. Odbacujemo mogućnost da se zakonom mijenja Ustav. To nigdje na svijetu nema. U planu nije razbijanje BiH, ali jeste očuvanje RS”, rekao je.

Dodik poziva ljude u RS da razumiju situaciju…

“Koliko znam opozicija kroz izjave Borenovića i Šarovića je tražila posebnu NSRS zbog zakona o šumama. Mi samo radimo to”, naveo je.

Dodao je kako “ministri odbrane i inostranih poslova BiH rade mimo Predsjedništva a da je “ukidanje vježbe sa Srbijom motivisano političkim razlozima”.

Sjednica Predsjedništva SNSD-a počeće u 17.00 časova u prostorijama banjalučkog Gradskog odbora.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments