HomeNOVOSTIBIHDodik odgovorio Džaferoviću: Sve po onoj staroj “drž'te lopova”

Dodik odgovorio Džaferoviću: Sve po onoj staroj “drž’te lopova”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odgovorio je na izjave Šefika Džaferovića koji je jutros, na sesiji Kruga 99, rekao kako se Dodik treba povući iz politike. Dodik je rekao kako “Džaferović pokazuje da je jedan od političkih naturščika ako i dalje vjeruje da je kriza u BiH plod politike bilo kog pojedinca, u ovom slučaju Milorada Dodika”. Nazvao ga je i nacionalistom.

“Sljepilo koje pokazuju bošnjački nacionalisti, među kojima je i Džaferović, cijelu BiH je dovelo u slijepu ulicu iako smo godinama i mi i Hrvati upozoravali gdje će završiti devastacija Ustava i uzimanje prava i narodima i entitetima”, rekao je Dodik Srni.

Dodik je odgovorio da bi on mogao da uzvrati Džaferoviću riječima da će kriza biti riješena ako se povuče Šefik DŽaferović ili Bakir Izetbegović, ali to ne bi bilo tačno.

“Ovo nije pitanje pojedinaca, ovo je pitanje politika koje su 26 godina išle za tim da Republiku Srpsku zbrišu s mape. Srbi su teško potpisali Dejtonski mirovni sporazum, ali su ga potpisali jer je Republika Srpska dobila značajna ovlaštenja. Međutim, zaboravlja se da su Bošnjaci taj isti sporazum potpisali kao privremeno rješenje, nadajući se i čineći sve da im neko da ono što oni misle da im pripada, a nisu dobili u Dejtonu. Republika Srpska je privržena slovu Ustava BiH i boriće se za njega. Ništa više od Ustava BiH, ali i ništa manje. Bošnjački nacionalizam umotan u frazu funkcionalne BiH neće proći i neka ne misle da ne shvatamo kakve planove pokušavaju da realizuju, i to sve po onoj staroj ‘drž’te lopova’”, naglasio je Dodik.

Podsjetimo, Džaferović je kritikovao Dodika, njegove najave “o vraćanju nadležnosti RS” i poručio kako Dodik ovim može pokopati mir i sigurnost u cijelom regionu zbog čega mora otići.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments