HomeNOVOSTIBIHDodik uputio poruku Izetbegoviću: To je strašna uvreda RS i srpskom narodu

Dodik uputio poruku Izetbegoviću: To je strašna uvreda RS i srpskom narodu

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, obratio se prije početka Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske. Uputio je poruku i Bakiru Izetbegoviću, predsjedavajućem Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, zbog pisma koje je sa Denisom Zvizdićem uputio na stotine adresa u EU i SAD-u. “Kazali su da je u RS aparthejd. To je strašna uvreda RS i srpskom narodu”, rekao je Dodik.

Kazao je kako su Izetbegović i Zvizdić iskoristili svoje pozicije kada su to učinili te da su u to pismo “uvrstili i hrvatski narod u RS s kojim imaju korektnu saradnnu, ali i bošnjački narod koji na prostoru RS uživa pune slobode”.

“To je potpuna neistina i laž nemjerljivih razmjera. Ona može izaći iz usta onih koji su zaraženi mržnjom prema narodu i RS do mjere da to kažu. Kako razgovarati s g. Izetbegovićem nakon ovoga? To je strašna uvreda RS i srpskom narodu i to nas udaljava, gospodine Izetbegoviću, od bilo kakvog povjerenja koje je potrebno za bilo kakvo rješavanje problema na prostoru BiH. Još više sam uvjeren da trebamo ovo provesti do kraja, a to je povuči saglasnosti za formiranje OSBiH, VSTV i indirektnih poreza”, rekao je Dodik.

Najavio je kako će se o ovim tačkama NSRS izjašnjavati 16. ili 17. novembra.

https://twitter.com/Snejkicaa/status/1453296639507054594?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1453297352920420356%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es2_&ref_url=https%3A%2F%2Fba.n1info.com%2Fvijesti%2Fdodik-uputio-poruku-izetbegovicu-to-je-strasna-uvreda-rs-i-srpskom-narodu%2F

Dodik je govorio i o susretu s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem te istakao kako se nije susreo sa Palmerom, ali da će sastanak s njim biit u Predsjedništvu BiH u petak.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments