HomeNOVOSTIBIHDodik vrijeđao BN, novinarka odgovorila: Vi ste ratni profiter!

Dodik vrijeđao BN, novinarka odgovorila: Vi ste ratni profiter!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik održao je press konferenciju u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka članova Predsjedništva s Ursulom von der Leyen, a konferenciju je obilježila svađa između njega i novinarke BN televizije Slađane Jašarević.

Dodik je na press konferenciji istakao da je afera kisik iskreirana i da se igraju ljudskim životima, a da sve to podupire BN televizija te ispričao čak i “neukusan” vic na račun te medijske kuće.

Novinarka BN-a Slađana Jašarević se nakon tog izlaganja javila da postavi pitanja, između ostalog zašto ATV može dobiti digitalni signal, a BN ne, o aferi Kisik, a zatim navela da je 20 minuta govorio samo o BN televiziji, nazivajući ih izdajnicima.

“Ovo je posljednji put da se tako obraćate kada je u pitanju BN televizija. Gospodine Dodik, ja sam član porodice poginulog borca, dok ste vi švercovali cigarete. Da se više niste usudili. Vi ćete meni reći da sam ja izdjanik. Vi ste jedan obični švercer i ratni profiter! Vi gulite ovaj narod, da vas je sramota”, kazala je novinarka Jašarević i napustila press konferenciju.

Dodik je na to odgovorio: “Vidite da BN nije normalna televizija. Ona je instruisana da dođe ovdje u ime svog glasnika da radi ovo što radi. Najveći zlotvor za Republiku Srpsku je BN televizija”, rekao je Dodik navodeći da on i njegova porodica nisu vlasnici Alternativne televizije.

Ovo nije prvi put da član Predsjedništva BiH na press konferencijama govori protiv BN televizije, a nije prvi put ni da uđe u sukob s novinarima. Raspravu možete pogledati u videu.

N1

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments