DODIK ŽESTOKO REAGOVAO NA OPOZICIJU RS-a: “Oni se zalažu za Bosnu i Hercegovinu, mirna disolucija je …” (VIDEO)

Najlošije je, dodaje, ako narod povjeruje lažima Mirka Šarovića, Branislava Borenovića, Draška Stanivukovića i ostalih, a oni sve to rade kako bi se dodvorili političkom Sarajevu ili nekoj zapadnoj obavještajnoj zajednici.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u političkom magazinu Pečat, da opozicija u Republici Srpskoj pokušava da se dodvori strancima, jer kako ističe, bez njihove podrške ne mogu da uđu u neku političku borbu.

Dodik kaže da je jedino logično da se opozicija zalaže za Bosnu i Hercegovinu, a da je on protiv te Bosne i Hercegovine.

“Јa sam protiv te Bosne i Hercegovine, na način kako je prave, na način na koji su razgradili Dejtonski sporazum. Opozicija je za to, ja nisam. Priznajem da nisam. Priznajem da mislim da je mirna disolucija najbolje što se može desiti ovdje”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da se on ne sreće sa obavještajnim funkcionerima drugih zemalja, dok je kod opozicije drugačija situacija.

Do mene dolaze informacije da su funkcioneri opoziocionih partija, ne samo podložni obavještajnom radu drugih agencija sa zapada, već čak da su u određenim segmentima i njihovi operativci. To do mene dolazi”, kaže Dodik.

Istakao je da on ne zna da li je to tačno, ali da takve informacije do njega dolaze.

“Ali kada vidim da predsjednik PDP-a Branislav Borenović stoji sa nekim ko finansira sve obavještajne zajednice u Americi i da to pokušavaju da sakriju”, kaže Dodik.

On kaže da većina građana želi samostalnost Republike Srpske.

“Odluka 9. januara koju smo donijeli, ja sam učestvovao u tome, bila je odluka o nezavisnosti Republike Srpske i tu nezavisnost nikada nisam napustio. Smatram da je treba obezbijediti. To je jedini način da mi ovdje živimo u miru i da upravljamo svojim sudbinama. Sve drugo je loše za Republiku Srpsku”, rekao je Dodik, navodi RTRS.

Najlošije je, dodaje, ako narod povjeruje lažima Mirka Šarovića, Branislava Borenovića, Draška Stanivukovića i ostalih, a oni sve to rade kako bi se dodvorili političkom Sarajevu ili nekoj zapadnoj obavještajnoj zajednici.

“Smatram da 9. januara Republika Srpska treba da bude nezavisna država. Ako je to mogao neko da prizna BiH, zašto ne može da se prizna Republici Srpskoj”, rekao je Dodik.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.