HomeNOVOSTIBIHDODIKOV NAPAD HISTERIJE: „Taj datum muslimani slave kao tzv. dan nezavisnosti i...

DODIKOV NAPAD HISTERIJE: „Taj datum muslimani slave kao tzv. dan nezavisnosti i taj dan im čestitaju diplomate koje ne žele da vide…“

-Srbi, bilo da su u partijama vlasti ili opozicije u Republici Srpskoj, ne priznaju niti će ikada priznati da je dan početka krvavog građanskog rata praznik, poručio je Dodik.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je da “civilizovani narodi slave kraj sukoba, pa se tako u Republici Srpskoj praznuje parafiranje Dejtonskog sporazuma, a oni koji slave rat, vjerovatno, se spremaju za novi ili sanjaju novi”.

-Prvog marta 1992. godine na Baščaršiji, u Sarajevu pucano je na Nikolu Gardovića, srpskog svata, a upucani su i mir i ravnopravnost srpskog naroda. Preglasavanjem na nelegitimnom referendumu, a onda i pucnjem u srpskog svata, Srbi u BiH dobili su dvije poruke: u BiH vas možemo eliminisati udruženi Hrvati i muslimani, a ako na to ne pristanete proći ćete kao Gardović, rekao je Dodik za Srnu.

-Taj datum muslimani slave kao tzv. dan nezavisnosti i taj dan im čestitaju diplomate koje ne žele da vide da je pucanj od 1. marta 1992. zapalio BiH. To nije praznik BiH, ponajmanje dan nezavisnosti. To je tragičan dan iz istorije Srba na ovim prostorima. Jedna krvava srpska svadba bila je uvod u krvavi građanski rat, kazao je Dodik.

-Svi koji to čestitaju BiH, neka im je na čast. Srbi, bilo da su u partijama vlasti ili opozicije u Republici Srpskoj, ne priznaju niti će ikada priznati da je dan početka krvavog građanskog rata praznik, poručio je Dodik.

 SB
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments