DODIKOV SAVJETNIK OTKRIO PLAN: “Ne smije se dopustiti smjena Gordane Tadić da SDA ne bi preuzela Tužilaštvo BiH!”

Svaki pokušaj da se Gordana Tadić predstavi u kontekstu bilo kakve disciplinske odgovornosti je ništa više do običnog spina koji nema uporište u Zakonu o Tužilaštvu BiH, a u sklopu projekta njenog uklanjanja sa pozicije glavnog tužioca Tužilaštva BiH i ovladavanje i tom pravosudnom institucijom od SDA – rekao je Tegeltija.

Savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika za pravna pitanja Milan Tegeltija izjavio je Srni da se glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić u potpunosti ponaša u skladu sa zakonom i ovlaštenjima, te da je cilj spinova pojedinih medija o njenoj odgovornosti, pokušaj SDA da ovlada i ovom pravosudnom institucijom.

– Pošto se u pojedinim medijima pravi spin o nekoj odgovornosti Gordane Tadić, da to razjasnimo. Glavni tužilac ne samo da ima pravo nego i obavezu da prima i sasluša pritužbe na postupanje tužilaca i tu se ne može govoriti o nikakvoj odgovornosti Gordane Tadić – rekao je Tegeltija.

On je rekao da se Tadićeva potpuno ponašala u skladu sa Zakonom i svojim ovlaštenjima.

– Svaki pokušaj da se Gordana Tadić predstavi u kontekstu bilo kakve disciplinske odgovornosti je ništa više do običnog spina koji nema uporište u Zakonu o Tužilaštvu BiH, a u sklopu projekta njenog uklanjanja sa pozicije glavnog tužioca Tužilaštva BiH i ovladavanje i tom pravosudnom institucijom od SDA – rekao je Tegeltija.

Sb

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.