HomeNOVOSTIDODIKU SE SVIĐA KAKO ŠAROVIĆ RAZMIŠLJA, ALI…: “Podsjetio bih i njega i...

DODIKU SE SVIĐA KAKO ŠAROVIĆ RAZMIŠLJA, ALI…: “Podsjetio bih i njega i sve ostale…”

To bi bio znak i partnerima u FBiH, kao i međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ima opoziciju kući, ali da o temama koje se tiču njene budućnosti nema opozicije

Nakon što je predsjednik SDS-a jučer rekao kako pitanje vraćanja nadležnosti RS-a nije pitanje jednog čovjeka ili stranke, već svih iz entiteta, član Predsjedništva BiH je rekao kako mu je drago što čuje da Šarović razmišlja na taj način.

Dodik je dodao kako je SNSD uvijek spreman da se odazove pozivu na taj oblik dijaloga ako ga upute iz SDS-a.

“Podsjetio bih i njega i javnost da je SNSD uporno pozivao sve političke aktere u RS-u na razgovor, ali kako je javnost mogla vidjeti i SDS i PDP su odbijali takvu mogućnost do sada. Nemamo nikakav problem da inicijatori tog susreta budu partije iz opozicije, jer pitanje koje je na stolu, a to je budućnost Republike Srpske, nije pitanje o kojem treba da bude podjela na vlast i opoziciju u Republici Srpskoj”, istakao je Dodik.

Dodik se osvrnuo i na Šarovićeve izjave o sankcijama rekavši ako on zaista stoji iza tih riječi, onda bi, ukoliko do sankcija dođe, trebao reći da se ni SDS-ovi zastupnici neće vratiti da rade u zajedničkim institucijama, prenosi Srna.

“To bi bio znak i partnerima u FBiH, kao i međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ima opoziciju kući, ali da o temama koje se tiču njene budućnosti nema opozicije i da će Republika Srpska principijelno govoriti jednim glasom, onako kako to vidimo u FBiH, u bošnjačkim političkim partijama”, ukazao je Dodik.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments