HomeNOVOSTIBIHDODIKU ZADRHTAO GLAS, SVJESTAN JE SVEGA: "Na međunarodnoj sceni krenula je satanizacija...

DODIKU ZADRHTAO GLAS, SVJESTAN JE SVEGA: “Na međunarodnoj sceni krenula je satanizacija Srba i mene…” (VIDEO)

Potpisivanje Dejtonskog sporazuma poseban je dan u historiji ovog prostora i naroda, kazao je danas član Predsjedništva BiH Milorad Dodik te dodao kako je upitno šta je od njega danas ostalo.

Naveo je dalje da su “stranci u BiH, vršeći silu, mijenjali Dejtonski sporazum kroz četiri stranca – visokog predstavnika i tri strane sudije u Ustavnom sudu BiH”.

Dodik je rekao da “stranci moraju prestati da se miješaju u makro i mikro život, politički prije svega, da zovu telefonima razne ljude i da im prijete kako će uvesti sankcije kako bi determinisali političke odluke”.

– Možda je to nekada i moglo. Danas im poručujem da nije moguće. To je vidljiv dokaz na koji način se miješaju u unutrašnje stvari zemlje za koju kažu da je suverena i samostalna – rekao je Dodik u Banjoj Luci.

Dodik je naveo da se ušlo u začarani krug u BiH, iz kojeg nema izlaza.

– Ono što vidimo na međunarodnoj sceni jeste da je krenula satanizacija Srba i mene. Sve je isto kao što je bilo i ranije, isti su mediji i oni koji potpisuju članke. Pošto su pronašli vješticu koja se po njima zove Milorad Dodik i Republika Srpska, opet ništa nisu riješili. Morat će sa ovim narodom da sjednu i dogovaraju se – rekao je Dodik.

Naveo je da se “može nastaviti s iluzijom o antiustavnoj BiH, kako su je oni uspjeli napraviti, ali da obmana, laži i podmetanje ne mogu biti ozbiljna politika”.

– Zato treba da se prestane sa osjećanjem kako su stranci vlasnici naših života i kako su zaduženi da nama donose dobro. Moramo se osloboditi kolonijalnog statusa. Kad to kažem govorim za sve narode u BiH – poručio je Dodik.

Naglasio je kako je “neophodno osloboditi se od kolonizatora i učiniti sve da se u zajedničkom dogovoru napravi ono što je moguće”.

– Osnova za to treba biti Dejtonski sporazum. Svaka odluka koju budemo donosili treba da bude naša, a ne njihova. Kad kažem njihova, mislim na strance. Jer su oni to koji 30 godina nisu htjeli da uspostave stabilno područje, pa se postavlja pitanje gdje je njihova moć – naveo je Milorad Dodik.

SB

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments