DUŠANKA MAJKIĆ NAPADA: “Izetbegoviću su krivi Srbi jer ne dozvoljavaju stvaranje unitarne BiH …”

“Izetbegovićev govor nije iznenađenje, jer kao što smo i navikli svu odgovornost i krivicu za stanje u BiH smjestio je na dva naroda, izuzev na sebe, svoju partiju i narod kome on pripada”, navela je Majkićeva.

“Predsjedavajućem Doma naroda parlamenta BiH Bakiru Izetbegoviću krivi su Srbi jer ne dozvoljavaju antiustavno ponašanje naročito jer ne prihvataju promjene Ustava BiH kojim bi se stvorila unitarna država”, rekla je Srni delegat srpskog naroda u Domu naroda Dušanka Majkić.

“Krivi su mu Srbi jer ne dozvoljavaju antiustavno ponašanje”, rekla je Majkić, reagujući na Izetbegovićev govor na Samitu predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja u Sloveniji gdje je za zastoj BiH na evropskom putu okrivio kao odgovornu Republiku Srpsku i pozvao na izmjene Ustava i izbornog zakonodavstva.

Majkić kaže da su Izetbegoviću krivi Srbi jer ne dozvoljavaju stvaranje unitarne BiH.

Ona je rekla da govor Izetbegovića na samitu predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana nije ničim iznenadio i dodala da je poznato da Izetbegović za sve loše stvari u zemlji okrivljuje druge.

“Izetbegovićev govor nije iznenađenje, jer kao što smo i navikli svu odgovornost i krivicu za stanje u BiH smjestio je na dva naroda, izuzev na sebe, svoju partiju i narod kome on pripada”, navela je Majkićeva.

Ona je rekla da su Izetbegoviću krivi Hrvati jer traže izmjene izbornog zakonodavstva kojima će im biti omogućeno legitimno predstavljanje.

“Kriv mu je Evropski parlament i nacionalni parlamenti zemalja Evropske unije /EU/ koji bi po mišljenju Izetbegovića mogli povratiti povjerenje BiH ako bi uticali na donošenje odluka u BiH. Svakako je mislio na odluke u korist Bošnjaka”, napomenula je Majkićeva.

Prema njenim riječima, potpuno je nerazumno i nevjerovatno očekivati od takve zemlje kakvu zamišlja Izetbegović da joj bude dodijeljen kandidatski status.

“Čovjek koji ne prihvata da o svim problemima u BiH sjedne i razgovara sa pripadnicima druga dva konstitutivna naroda i ostalim i dogovori se o budućnosti zemlje nije zaslužio ni pažnju, ni vrijeme učesnika ovoga samita”, ocijenila je Majkićeva.

Ona pita kako onaj ko nije u stanju da predloži racionalno rješenje za vlastitu zemlju može očekivati da mu drugi pomognu.

“Srećom, Republika Srpska ima svoj put koji se ni u kom slučaju ne prepliće sa Izetbegovićevom bezidejnom i ispraznom politikom”, rekla je Majkićeva.

SB

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.