HomeNOVOSTIBIHDUŠANKA MAJKIĆ U NALETU: „Oružane snage usmjerene su protiv interesa Republike Srpske…“

DUŠANKA MAJKIĆ U NALETU: „Oružane snage usmjerene su protiv interesa Republike Srpske…“

-Oružane snage su na štetu Republike Srpske i usmjerene su protiv njenih interesa, izjavila je zamjenica predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Majkić je za “Nezavisne novine” rekla da je i interes za službu u Oružanim snaga BiH smanjen, „što je i više nego očigledno jer se od toga ne može živjeti“.

Kazala je da je stanje sve lošije i sve teže je opravdati njihovo postojanje, a za Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u oružanim snagama je rekla da je pokušaj da se zamagle stvari i vjerovatno te izmjene neće proći procuduru.

Ona smatra da je posljedica sadašnjeg stanja to što „Bošnjaci nisu spremni za dogovor i razgovor o Oružanim snagama, uz napomenu da je Republika Srpske u nekoliko navrata predlagala smanjenje i obimom i strukturom, ali to niko nije želio da čuje“.

Predloženim Nacrtom, koji je izradilo Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara, između ostalog se predviđa da vojnici ili podoficiri u postupku prijema u čin podoficira ili oficira mogu biti primljeni do navršene 39. godine, a ne kako je sada predviđeno do navršene 35.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments